парфюм Versace Versence

Напоследък не можеш да понасям нито един парфюм, с изключение на Chanel Chance Eau Fraiche. От останалите парфюми ми ставаше лошо: ту се чувствах замаяна, ту не ми достигаше въздух и нямах търпение да си взема душ, за да измия „това нещо”.

Но всички хубави неща свършват рано или по-късно. Свърши и моето флаконче „Шанел“. Не ми се искаше същия аромат – душата ми молеше за експерименти. Носът ми се съпротивляваше, но тогава дойде празник и се оказах притежателка на нов парфюм.

В класическия аромат Versace се появява по-лека и по-младежка версия. Нейното име е Versence, а характерът е безгрижен, дързък и смел.

С нея пристига пролетта, прекрасната ранна пролет на Средиземно море, когато крайбрежните ветрове все още не са затоплени от лъчите на слънцето и в тяхното солено дихание се чувства мелодия от аромати и цветове.

Толкова е прекрасно да се събудиш рано сутринта, да отвориш прозореца и да дишаш този възхитителен въздух, в който се смесват свежият морски бриз и аромата на градински цветя, пикантната тръпчивост на различни треви и топлата мъгла плъзва от хребета се разтваря в зеленината на града. Versence е дъх на пролетта!

Връхни нотки: бергамот, зелена мандарина, круша. Базовите нотки са кедър, сандалово дърво, зехтин и мускус.

Първото нещо, което идва на ум, когато се срещна с този аромат е чай с бергамот. Той не е в чаша, а в квадратна бутилка направена от прозрачно стъкло със сребро и плътно затваряща се капачка.

В средата на флакона, в малка ниша, е главата на Медуза Горгона – символът на модната къща Versace, а гърлото му е украсено с орнамент във формата на гръцкият орнамент „меандър”.

Аз все още не мога да разбера как се получи така, че аз, обикновено придирчива на аромати, се влюбих безусловно в този парфюм от първия път.

Свеж, но без „металически” нотки, като в Cristalle Eau Verte Chanel. Топъл, но не тежък и преситен. Устойчив, но лек. Аз не знам как създателите са успели да го направят така, но той съчетава в себе си несъчетаемото.

Този парфюм, който според моя съпруг мирише на „просто на трева, вкусно” стана моя втори въздух.