козметични моливи

С помощта на козметичните моливи може да се сътворят чудеса с външния вид. Може да се скрият недостатъците по лицето, да се поправи формата на очите или просто да се подчертае, или да се акцентира върху тях.

Моливът подчертава веждите и ги направи по-тъмни. И дори скрива някои недостатъци, като например белези. Може да удължи веждите и да ги направи по широки. И не забравяйте, моливът за вежди трябва да съвпада по цвят с тях.

Моливът за устни още повече подчертава формата им. Той е изработен от пресовано червило, затова се нанася лесно и бързо се изтрива. Но ако устните не са идеални, все пак е възможно да се коригират. Ако устните са малки, линията трябва да излиза от контура. Само не прекалявайте. Не е препоръчително да се използват светли моливи за устни. Те ще намалят формата на устните. Това е добре за тези, които искат да направят своите устни визуално по-малки.

Съществува и молив коректор. Това средство се използва за премахване на кожни несъвършенства по лицето. Това е пудра, но под формата на молив. Трудно е да подбере молив за тъмна кожа, затова по-широко те се използват от жени със светла кожа.

Сега можем да се въоръжим с целия арсенал от моливи и да ги използваме във всички случаи.