Запазването на здравата и красива коса в съвременните условия на живот е доста трудно. Липсата на време, стресът, неправилното хранене, замърсената околна среда – всичко това оказва отрицателно въздействие върху състоянието на косата. Тя става чуплива, губи своята еластичност и блясък. Ако косата ви се нуждае от възстановяване, а скъпите козметични препарати не помагат, се възползвайте от доказани народни средства.

Природата е основният източник на здраве и красота. Билките и растителните масла съдържат много полезни микроелементи. Козметичните смеси на базата на естествени съставки ще върнат силата и красотата на вашите кичури.

Основни свойства на маслото от иланг-иланг

Това масло има положителен ефект върху човешкото здраве като цяло. То е отлично успокоително: облекчава главоболието, хроничната умора, помага при хипертония и депресия. Системното използване на масло от иланг-иланг в грижата за косата за профилактични и терапевтични цели ще ви позволи много скоро да се похвалите с разкошни къдрици.

Маслото е съвкупност от полезни елементи и благодарение на богатия си състав:

  • укрепва космените фоликули;
  • стимулира растежа;
  • повишава устойчивостта на неблагоприятните условия на околната среда;
  • овлажнява и възстановява увредените краища;
  • лекува кожата на скалпа, отстранява пърхота, прекомерното омазняването или сухотата.

Начини на прилагане на масло от иланг-иланг

Има много варианти на приложение на маслото за укрепване на косата.

  • Като допълнителен компонент към готовата козметика. Препоръчва се да се добавят няколко капки в шампоана за превенция.
  • Подхранваща маска. В зависимост от комбинацията от компоненти, сместа може да бъде подходяща както за суха и непокорна коса, така и за мазна.
  • Тонизиращите лосиони с добавен иланг-иланг укрепват отслабената коса, връщат изгубения блясък и ускоряват растежа.

Масажът със смес от етерични масла от иланг-иланг, масло от жожоба, репей, зърнастец, рицин, подобрява кръвообращението, тонизира кожата на главата, стимулира растежа, подобрява структурата и придава еластичност.

Като ароматизатор – може да сложите няколко капки върху дървен гребен да се срешете. Косата ще получи здравословен блясък и ще ухае приятно.

Природата крие много тайни за красота. Средствата, приготвени в домашни условия с естествени съставки, не само по никакъв начин не отстъпват на марковата козметика, а до известна степен и ги надминават. Използвайте даровете на природата и вашите къдрици винаги ще блестят със здраве и красота.