Si - ода за всички съвременни жени от Giorgio Armani

„Si” – това е „да” на любовта, мечтите, новият живот, мира, свободата, спокойствието, съблазънта, страстта и дори лудостта. Това е пълно и безусловно приемане на самата себе си.

Si е посветен на жената, в чийто образ са съчетани елегантност, сила и независим дух. Тя е харизматична, успешна и достатъчно умна, за да бъде себе си…

В основата на аромата са три акорда: касис, нов шипър и безтегловния акорд на мускусно дърво. Майската роза е обкръжена с нотки на фрезия и пачули. Разкрива се и аромат на нотките на светло амброво дърво. Флаконът е въплъщение на изискания стил на Армани: Черна изтънчена капачка, изискана изработка на корпуса на флакона от прозрачно стъкло и два златни пръстена в основата на капачката, означаващи женствеността. Бутилка Si символизира двойствената симбиоза на сила и лекота.

Автор на парфюмната композиция е Кристин Нагел (Christine Nagel) от парфюмна къща Mane.

Учудващо е, че разработвайки цветно-плодов аромат, каквито днес има много, Кристин Нагел успява да създаде изцяло нова, уникална по рода си композиция от нотки. Този шипров аромат по нищо не прилича на класическия шипър – той е лек и дори свеж, със сладко начало, което постепенно се нанася върху кожата и се превръща в топъл ванилено-пудров воал.

Оформянето на флакона е изпълнено в минималистичен стил, в противоречие с традиционната репутация на марка Armani като една от най-луксозните в света на съвременната мода.

Парфюмът Si на Giorgio Armani се предлага в концентрация парфюмна вода (EDP, Eau de parfum) и е представен в три обема – 30, 50 и 100 мл.

Лицето на Si е Кейт Бланшет. Според Дорджо Армани актрисата олицетворява „жената, за която той създава колекциите си”. Специално за рекламната кампанията на парфюма дизайнерът създава няколко тоалета за известната актриса.

Самият Армани е нарекъл новият аромат не как да е, а „ода за всички съвременни жени”.