парфюма Feminite Du Bois

Shiseido Feminite Du Bois е брилянтно доказателство, че кедърът, използван основно в мъжката парфюмерия, може да бъде основна тема на дамско ухание. Той не компрометира смолистата сухота на дървесината в името на вместването в традиционните концепции, нито я омекотява с цветя докато дървото загуби своята уникална текстура.

Serge Lutens е дизайнера на флакона на Feminite Du Bois за Shiseido и плодовия, теменужен тон хармонизира на оттенъка на кедър, който се излъчва от него. Той е в основата на цялата серия Lutens Les Eaux Boisees, която включва Bois de Violette, Bois et Musc, Bois Oriental, Bois et Fruits, Santal de Mysore и Chene and Un Bois Sepia. Създаден през 1992 г. от Pierre Bourdon (впоследствие превърнал кедровия акорд в луксозното великолепие на Dolce Vita (1995)) и Кристофър Шелдрейк, парфюма Feminite Du Bois излъчва пикантната връхна нотка с безтегловна флорална сърцевина…

Цялата композиция почива в силната прегръдка на кедър, тъмна като сенките, които контрастират на ослепителната светлина на картините на Ян Вермеер, издигайки прости моменти в образи на обезоръжаваща красота. Feminite Du Bois улавя изящно текстурата на сурова коприна с нейните прозрачни нотки, безпомощната сухота на горите, редуваща се с кадифената плът на червени сливи.

На техническо ниво, коприненото усещане на Feminite Du Bois се постига не толкова чрез масло от кедрово дърво, а чрез предозиране на Iso E Super. Пречупващ се през конкретни нотки, Iso E Super може да поеме или лъчиста топлина от кехлибар, балсамовата сухота на кедъра или сладката теменуга. Във Feminite Du Bois, Iso E Super хармонизира теменугата с кедровите нотки, което позволява на грубите ръбове да бъдат загладени, запазвайки силата на гората.

Завладяващото качество на тази сияйна композиция се крие в способността й да вплита плодов аспект в дървесните слоевете, без типичните сладки нотки, които доминират в женските парфюми. В същото време, тя внимателно се слива с линията на пола, без да изглежда унисекс. В крайна сметка, както с всички красиви неща, Feminite Du Bois е подходящ за всеки, който би го оценил.

Feminite Du Bois включва нотки на кедър, портокалов цвят, роза, теменужка, мед, слива, пчелен восък, карамфил, кардамон и канела. Парфюмът вече не се продава в Щатите, но все още е широко разпространен в Европа. Може да го намерите на промоция в различни онлайн магазини за парфюми.