През 1989 година бижутерът Капил Хана основава семеен бизнес в Бахрейн. За бижутерското миналото напомнят флаконите – те са направени с внимание към всеки детайл и не отстъпват на скритите в тях парфюми. В нишовата парфюмерия се счита за стандарт парфюмите да бъдат в шишенца с една и съща форма, но при Reehat Al Atoor всичко се прави по различен начин: всеки път дизайнерите разработват нова, уникална опаковка.

Сега, 25 години по-късно, къщата Reehat Al Atoor остава семейна собственост, но мащабите й са много по-големи. Асортиментът превишава 60 аромата, броят на магазините е над 80, а магазините специализирани само за тази марка са 10. Сред тях са няколко бутика в Бахрейн: в Moda Mall (бивш Sheraton Complex), Riffa Bazaar, Hamad Town, Gold City, Seef Mall, както и на международното летище в Бахрейн.

Ако ще създаваме, то ще е само най-доброто, в противен случай не си струва да се заемаме.

Reehat Al Atoor Jambiya (мъжки)

Reehat Al Atoor Jambiya

Ефектният флакон под формата на кама в ножница позволява да се разпознае сред хиляди парфюми.

За любителите на мускус това е нещото, което трябва да имат, отбелязват авторите на композицията. Дързък аромат, смес от мускус и агар характерен за арабските традиции”. В единия край бутилката е спрей, а другият – малко флаконче с масло.

Wesal (унисекс)

Wesal

Сферичната бутилка е изпълнена в мозаечен дизайн и е увенчана с изящно капаче.

В жасминово-мускусното съзвучие се наслагва лек цитрусов мотив (грейпфрут, лайм и мандарина).

Reehat Al Atoor Dehnal Oud (унисекс)

Reehat Al Atoor Dehnal Oud

В арабските страни парфюмите съдържащи дърво агар се правят от хиляди години, но за Европа тази тенденция е нова. Съставът включва естествено масло от дърво агар (неговото арабско име е dehn al oud, а смолата от дърветата парфюмеристите наричат oud mubakhar).

Ценният състав се подчертава от по ориенталски пищният дизайн на флакона.

Reehat Al Atoor Haraaye (унисекс)

Reehat Al Atoor Haraaye

Разкошен агарно-мускусен микс с нотки на кехлибар, пачули, мед и сандалово дърво. Композицията се променя в процеса на звучене, постепенно разкривайки все повече и повече нови граници.

Reehat Al Atoor Durrat Al Bahrain (унисекс)

Reehat Al Atoor Durrat Al Bahrain

„Перлата на Бахрейн”, именно така превежда, е адресирана към любителите рози. Тук това цвете изглежда необичайно, по мъжки силно. Рамката е съставена от благородни дървесни мотиви на кедър и сандалово дърво в съчетание с ванилия.

Покрай парфюмите и маслата, компанията произвежда Bakhur (интериорни парфюми, като ароматизирани късчета дърво), тамян, аксесоари от рода на подложки за ароматни продукти. Парфюмната къща се развива уверено, възхищавайки с новите си продукти. Сред най-новите й продукти са парфюмите Hasba със свежо цветно звучене и „перлен“ флакон.