В днешния технологичен свят всички козметични продукти за гримиране постепенно се превръщат в средства за грижа за кожата. Вече имаме спирала за мигли, която допринася за растежа им, червила и балсами за устни 2-в-1, тонални кремове с анти-стареещ ефект, а сега дойде ред и на сухите средства – пудра за лице.

Hourglass Ambient Lighting Edit Surreal Light

Първоначално пудрата има само една цел – да фиксира грима. По-късно, се появяват пудри с матиращ или сияен ефект, с двухромно преливане – но това само са естетическите вариации. Накрая на пазара идва пудра, което допълнително се грижи за кожата. Това е и поредната стъпка към целта да се предотврати стареенето.

Ilia Radiant Translucent Powder SPF 20

За един от пионерите в това отношение може да се посочи веган марката ILIA. Всички нейни продукти по някакъв начин са предназначени за грижа за кожата, но звездата в колекцията е прозрачната пудра Radiant Translucent Powder SPF 20. Продуктът не само разкрасява лицето, но работи над него в дългосрочен план: в него има различни антиоксиданти, екстракт от алое и етерични масла от розмарин и кимион, които са полезни за кожа податлива на обриви.

RMS Tinted “Un” Powder

Още една новост за радост на веганите – марката RMS Beauty предлага пудрата Tinted „Un“ Powder. Образно казано – тази пудра не е пудра, защото не можете да я почувствате върху лицето си, и не дава никакви козметични ефекти. Но постепенно изравнява текстурата на кожата, скрива порите, фините бръчки и овлажнява с помощта на екстракт от кокос.

Givenchy Prisme Visage Perfecting Face Powder

Приятна изненада поднесе и Givenchy, променяйки формулата на известната пудра Prisme Visage Perfecting Face Powder. Продуктът едновременно подчертава, матира и изглажда текстурата на кожата – сега не само визуално, защото състава му е включен копринен протеин – позната съставка на феновете на азиатската козметика.

Giorgio Armani Luminous Silk Compact

Своята първа пудра пусна и Giorgio Armani – Luminous Silk Compact. Разбира се, на първо място, тя е предназначена за невидим грим, но компанията търси и формула, която да действа над текстурата на кожата. Подобни свойства имат и Hourglass Ambient Lighting Edit Surreal Light.