парфюм Cerisier en Fleurs от Yves Rocher

В Япония има две божествени сезона, когато най-добре можете да разберете традициите и да почувствате духа на изгряващото слънце. Есента е сезонът на увехнали червени кленове и пролетта – когато разцъфнат вишните.

Всяка година в паркове, градини, дворци и храмове се събират много хора, за да се насладят на един наистина прекрасен и вълнуващ спектакъл. Той се нарича „ханами” – „празник на разцъфналите вишни”.

В продължение на две седмици Япония се превръща в огромен розов облак: Стотици вишневи дървета цъфтят с бели и розови цветове, и обгръщат цялата страна в нежни тонове и опияняващ аромат…

Именно този изтънчен и изискан аромат на вишнев цвят, вдъхнови френската марка Yves Rocher да създаде новия пролетен парфюм Cerisier en Fleurs.

Парфюмеристът Francis Kurkdjian, автор на много парфюмни бестселъри, включително и легендарния Green Tea (Elezabeth Arden), успява да пресъздаде изтънчената деликатност на вишневия цвят почти на 100%.

Исках да пресъздам в този парфюм чувството на наслада и релакс, които изпитвате, когато се разхождате под цъфналите вишневи дървета.” – казва Francis Kurkdjian.

Оттенъците на зелена трева и свежите акценти на италианска зелена мандарина подчертават лекотата и прозрачността на сърцето на вишневите цветове.

В новия пролетен парфюм миризмата на вишневите цветове е толкова точна, че се създава илюзията за наличие на пролет, слънце, чист въздух и ароматни вишневи клонки, полюшвани от лек бриз.

Десет минути след нанасянето, зелените акорди в парфюма „Cerisier en Fleurs “ започват да отслабват и започва да се усеща аромата на нектара на вишневия цвят.

Този аромат не е натрапчив и тежък…, но въпреки това веднага привлича вниманието със своята чистота, нежност, уязвимост… Иска ви се вие и всички около вас да се насладят на пролетната свежест и усетят топлия дъх на пролетта!