Един от най-важните компоненти от образа на стилната дама е правилно подбраната тоалетна вода или парфюм. Разбира се, за някои хора качественият парфюм е лукс, защото парфюмите, които са на базата на естествени масла и екстракти са доста скъпи. Но малко хора осъзнават, че един добър парфюм е по-изгодна инвестиция от нетрайните дезодоранти.

При избор на аромат лесно се допускат грешки, затова на първо място трябва да имате предвид, че той трябва идеално да подхожда на човека, без да причинява раздразнение и да не предизвиква натрапчивост. За повечето хора основният критерий за избор на парфюм е способността му да запази аромата по-дълго време, но такива миризми често са натрапчиви и скоро може да станат неприятни за този, който го използва.

Избор на парфюм

Правилно избраният парфюм или тоалетна вода оказват благоприятен ефект върху емоционалното състояние на човека, а също и предпазват от неприятни миризми в задушно помещение с много хора или при пътуване в обществения транспорт.

При избор на аромат трябва да се вземе предвид периодът от годината, когато ще бъде използван, защото летните аромати са по-различни от зимните. Парфюмите за официални вечери и срещи с приятели не трябва да бъдат прекалено натрапчиви. За ежедневна работа е по-добре да се избере мека тоалетна вода, а за специални поводи, като сватбена церемония, парфюмите трябва да са комбинация от аромати, но да не бъдат агресивни.

Ако избирате парфюм с цел да привлечете противоположния пол, ще трябва да отделите повече време. Особено внимание обърнете на парфюмите с феромони.

Препоръки за подбор

За всеки парфюм трябва да притежавате умението да го използвате, защото на върху кожата и дрехите твърде много количество води до твърде концентриран аромат. В резултат на това, той може да предизвика враждебност и раздразнение сред околните.

Използвайки парфюм, трябва първо да го нанесете на китката, да изчакате няколко секунди и едва след това да нанесете на китката на другата ръка, в противен случай всички свежи нотки се приглушават. Много е важно взаимодействието на аромата с кожата, защото окончателното ухание зависи от него – един и същ парфюм върху различни хора мирише по различни начини.

Правилно избраният аромат се вписва хармонично в стила ви и става един от най-елегантните детайли на вашия образ.