Парфюмът е от семейството на ориенталско-сладките аромати Belle D’Opium от YSL.

Belle D’Opium е превъплъщение на известния парфюм Опиум, издаден през 1977 г. С него ще накарате околните да спрат вниманието си върху вас, да ви гледат с възхищение и страст. Парфюмеристите, които участват в създаването му са Онорина Бланк (Honorine Blanc) и Алберто Морилас (Alberto Morillas) от Firmenich. Онорина Бланк казва:

Истинският парфюм трябва да създаде определено притегляне. За постигането на този резултат ние смесихме бели цветя (жасмин, лилия), мандарина, тамян и бял пипер. Belle D’Opium не е толкова тежък, колкото своя предшественик. Днес на мода са леките аромати, затова спрях избора си на мандарина и праскова. Благодарение на това Belle d’Opium звучи по нов начин: от една страна, все още присъства чувствената мускусно-амброва база, но цитрусовите нотки внасят композицията елемент на игра.

  • Връхни нотки: мандарина, лилия, гардения и бели цветя
  • Сърдечни нотки: тамян, праскова, бял пипер, тютюн, дим на наргиле и плодови нотки
  • Базови нотки: пачули, сандалово дърво, акорд сладък дим и кехлибар

Малко история:

Парфюмите на Ив Сен Лорант често се превръщат в сензация. Точно така се получи с дамския парфюм Opium, издаден през 1977 година. Фурорът, който произвежда този парфюм, надминава всички очаквания. Жените просто полудяват по миризмата на Opium. Дори и мъжете са обсебени толкова, че при първа възможност да го подаряват на своята възлюбена. Така, въпреки възрастта си, той веднага се превръща в класика.

И след 33 години…

Модна къща Yves Saint Laurent (YSL), заедно с италианския дизайнер Стефано Пилати (Stefano Pilati) пусна нова версия на легендарния Опиум от 70-те – лекият Belle D’Opium.

Оригиналният флакон е украсен със златни акценти, и неговият дизайн символизира ориенталското начало на аромата.

Лице на Belle D’Opium е младата френска актриса Мелани Тиери (Melanie Thierry), която изпълнява танц поставен от не по-малко известния британски хореограф Акрам Хан.

Трябва да кажа, че винаги съм подминавала източните аромати. Те ме задушаваха и с тях чувствах като жена над 50… Не знам защо е така… Но се влюбих в Belle D’Opium. Ароматът е лек, летен, цветен. В същото време дълбок и наситено богат.

От връхните нотки се чувства много лек аромат на лилия, а след известно време се показва много секси… дим на наргиле… аз изпадам в забвение… за известно време затварям очи и вдишвам този ориенталски аромат… Зареждам се с енергия като знам, че съм притежателка на истински парфюм за жени…

Ароматът завършва със сладост… но не задушлива, а луксозна… Никога този аромат не ме е задушавал.

  • Емоция: Парфюмът асоциира у мен празници, букетно-бонбонения период, шампанско и ориенталски танц.
  • Външния вид: Виолетово-синьо флаконче, матирано стъкло… в центъра прозорче. Във вътрешността малко червено фитилче…
  • Трайност: През първите 3 часа се носи неземен шлейф…