връзка между характерът на човека и ароматите

Съществуват някои особености, които се отнасят до нанасянето на парфюми. Тези тънкости ще ви помогнат да избегнете някои от проблемите и ще ви помогнат да използвате правилно ароматите.

Парфюмът се задържа върху косата, особено на чистата. Също така, ароматите ще останат по-дълго върху кожата, ако първо втриете подхранващ или овлажняващ крем. Например, в някои култури, например в Африка и Полинезия, парфюмират косите си, а не кожата. Нашите предци са се появявали с напомадени глави и восъчни мустаци. Също така по-рано носели кърпички парфюмирани с любимия аромат. На английски език парфюмите се наричали „Handkerchief Perfume” – парфюми за кърпичка.

Ароматите се задържат добре и по дрехите. Първоначално трябва да се уверим, че по дрехата няма да останат петна. Не трябва да се нанасят парфюми на светли дрехи. В много естествени материи, особено вълна, ароматът се запазва по-дълго в сравнение със синтетичните материали. Козината може да запази ароматът в продължение на месеци.

Не нанасяйте парфюми, ако носите бижута. Например, много ароматни есенции могат да съсипят блясъка на кехлибара, перлите и някои скъпоценни камъни.