Пет мита за парфюмите

169
Dior Hypnotic Poison

Може да сте чували, че с течение на времето, парфюмите се „развалят“, че жените не бива да използват мъжки аромати, а композицията не се променя върху кожата. В действителност това са митове. Нека да развенчавам петте най-често срещани мита за парфюмите.

1Парфюмът се влошава с течение на времето

Не времето унищожава аромата, а топлината и пряката слънчева светлина, според експертите. И това е без значение дали парфюмът е скъп или евтин. Действително има композиции (те са малцинство), които се променят с времето. Може да се каже, че изчезват връхните нотки, но след няколко минути ароматът просто божествено се разкрива на кожата.

2Съществуват само парфюми за жени и парфюми за мъже

Това разделение е строго и не може да се променя. В действителност, жените могат да използват почти всеки аромат, създаден за мъжете.

3Парфюмът не трябва да се променя върху кожата

Ни най-малко! Някои аромати са по-прями, но добрите парфюми са като музикални сонати, които се променят с времето, откривайки все по-нови граници. Колкото по-интересна е композицията, толкова повече се променя ароматът върху кожата.

4Ако човек ухае силно, той използва парфюм

Разбира се, парфюмите са по-концентрирани, отколкото тоалетната вода. Но често върху кожата парфюмите ухаят по-нежно от тоалетната вода. Алкохолът в тоалетната вода придава известна грубост. Освен това, ако човек използва тоалетната вода, той нанася повече отколкото е необходимо.

5Различните концентрации на парфюма не се различават върху кожата, освен по продължителността на усещане

В действителност, това не е така. В зависимост от формата по-силно се усещат едни или други тонове в композицията и ароматът звучи наново.