Ароматът, който се разнася от вас е неразделна част от вашия образ. Човек много внимателно подбира своя гардероб, обувки, прически и грим, но за съжаление не обръща достатъчно внимание на избора на парфюм. Колкото и взискателно да подберете тоалета за срещата, използването на неподходящия парфюм може да провали всичко.

Най-важното изискване при използването на парфюм е да се спазва мярката!

Помислете колко дискомфорт носи общуването с човек, който злоупотребява с парфюм? Неприятно е, когато парфюмът дразни очите и затруднява дишането. Имайте милост към хората, с които общувате, не изливайте върху себе си прекалено много парфюм или тоалетна вода. Оптималната дозата е тази, при която не усещате своя парфюм. Ако 3-4 часа след нанасянето му, все още можете да го доловите, значи малко сте попрекалили. В никакъв случай не смесвайте ароматите! Нанасяйте парфюм само на чисто тяло и дрехи.

Подбирайте парфюма според ситуацията. Различни събития в живота диктуват използването на различни парфюми. Поради това е желателно да имате в арсенала си няколко вида. Сутрин използвайте леки и плодови аромати, а вечер можете да се освежите с по-тежки и интензивни аромати. Особено за тържествени събития, където имате намерение да станете център на вниманието, е препоръчително да изберете аромат, който ви характеризира като личност.

Ако смятате да предприемете пътуване, нанесете минимално количество парфюм или напълно се откажете от него. Намиращите се заедно с вас хора ще са на закрито и ще са принудени да вдишват вашия аромат. А те може да не са по вкуса на всички.