Вашият парфюм ще разкаже за вас много повече, отколкото можете да си представите. Няма да успеете да кажете и дума, а околните вече ще знаят достатъчно за вас. Въз основа на вашето ухание хората си съставят мнение за вас, а вие често дори не подозирате това.

Експертите в областта на ароматите твърдят, че всеки може да разчете тайните на ароматите, както своите, така и на останалите. За това е необходимо само обърне внимание на вида парфюм. Всички аромати могат да бъдат класифицирани и условно да се поставят в една от няколко групи. Ето какво „казват“ за вас ароматите от всяка група:

Ориенталски аромати

Базови нотки: ванилия, амбра, бобова тонка, индийско орехче и черен пипер. Любителите на ориенталски аромати имат желание за творчество, ценят уединението и традициите, обичат да колекционират, често се открояват от множеството с ефектна външност, грижат се за себе си, елегантни са и обикновено са добре образовани.

Цитрусови аромати

Базови нотки: цитрусови плодове. Какво „казват“ за вас този парфюм? Тези, които предпочитат цитрусови аромати, се отличават с добра организираност и дисциплина. Те обичат да планират всичко до най-малкия детайл и се стремят към съвършенство (перфекционисти).

Плодови аромати (много различни от цитрусовите)

Базови нотки: касис, малина и праскова. Какво „казват“ за вас тези парфюми? Феновете на плодовите аромати обичат шумните компании, те са непредсказуеми, надеждни, могат да работят в екип и лесно се поддават шеговити провокации.

Флорални аромати (бели цветя)

Базови нотки: лилия, фрезия, гардения и жасмин. Ако използвате аромат от тази група, вие сте лесен и приятен за общуване човек, верен приятел и верен другар (въпреки че нямате много приятели).

Флорални аромати (букети цветя)

Базови нотки: роза и жасмин. Ако използвате сборни цветни аромати, то тогава със сигурност обичате да украсявате живота на всички наоколо, колекционирате нещо и сте гостоприемен домакин/домакиня.

Дървесни аромати

Базови нотки: сандалово и кедрово дърво. Любителите на дървесните аромати се отличават с елегантност и сдържаност, лоялност към традицията, добри познания и ерудиция. Те са внимателни и не губят спокойствието си дори в най-трудните ситуации.

„Зелени“ горски аромати

Базови нотки: наподобяват миризмата на листа, трева, мъх, сено или утринна роса. Любителите на свежи аромати се интересуват от спорт и градинарство и внимават за фигурата си.

Океански или морски аромати

Базови нотки: наподобяват миризмата на морски водорасли, река, запълнено с водорасли езерце или дъжд. Възможно е феновете на тези аромати да имат страх от затворени пространства и затова толкова успокояващо им действат ароматите на необятната морската шир. Те не обичат излишните украшения, отличават се с умерен, минималистичен стил в облеклото. Често най-елегантния костюм за тях е дънки и тениска.

Свежи (въздушни) аромати

Базови нотки: напомнят на чист въздух и алпийска атмосфера. Любителите на свежите аромати се опитват да не се отделят от колектива. Като правило те живеят в град, но обичат да пътуват сред природата. Тези хора могат да постигнат хармония между градския и селския живот, със своя Ин и Ян. Тяхната отличителна черта е страстта към модните нови продукти.

Кулинарни аромати

Базови нотки: смокини, фурми, ориз, сирене, чай, кафе, уиски, портвайн и шампанско. Какво „казват“ за вас тези парфюми? Клас, стил, секс. Феновете на тези аромати се отличават с необуздана дързост и смелост, те са непредвидими и одухотворена, често са вглъбени в себе си.

Кожени аромати

Какво „говорят“ за вас тези парфюми? Обикновено кожените аромати се ползват от мъже – учени, изследователи и космополити.

Проверихме тази хипотеза с няколко познати. Оказа се, че много от техните избрани парфюми доста отразяват личните им качества. Ако до днес вие не сте могли да се досетите какъв парфюм да закупите като подарък за приятел, сега можете да се отървете от този проблем, не е нужно да се борите с въпроса „Какво би искал той?“. Просто си задайте въпроса: „Какъв е неговият характер?„.