В цялото разнообразие от съвременни марки „Тед Лапидус” звучи просто легендарно. Водещият дизайнер на едноименната модна къща не е планирал в детството си да блесне на световния моден небосклон. Все пак баща му, наследствен шивач, успял да го убеди. Така Тед, ставайки ученик на Кристиан Диор, започнал да мечтае за създаване на своя собствена уникална марка.

Модният свят помни Тед Лапидус с популяризирането на имиджа „унисекс”, „сафари яке” и морския блейзър. Основана през 1951 г., марката дизайнерски облекла „Тед Лапидус” (Ted Lapidus) все още е еталон за екстравагантност и елегантност. Известно време модният дизайнер живял в страната на изгряващото слънце, където направил блестяща кариера. Европейските подиуми също го посрещнали триумфално. През 60-те години на XX век в Америка и Франция вече работила мрежа от бутици „Тед Лапидус”. През 70-те стилът на Тед Лапидус станал по-сдържан, въплъщаващ и двете – класиката и романтиката.

През 1975 г. Тед Лапидус, заедно с Л’Ореал (L’Oreal) пуснал първия си аромат. Парфюмната линия е своеобразно продължение на творчеството на знаменития дизайнер. Парфюмите, както и облеклата на марката, подчертавали някаква скандалност, свежест, непринуденост, а понякога дори крещяща дързост на образа.

Уникалният стил на легендарния дизайнер успял да запази и сина му Оливие. Поемайки отговорностите на арт-директор на френската модна къща, младият творец успял блестящо да съчетае историзма и футуризма в работата си. Той е собственик на изобретения като облекло от стъкло, машина за лепене на тъкани, дрехи, възпроизвеждащи музика.

Сред най-добре продаваните парфюмите на Тед Лапидус са Creation, Fantasme, Lapidus Woman.

Ted Lapidus Pour Homme Black Extreme

През 1987 г. се появил нов аромат – тоалетна вода за мъже Ted Lapidus Pour Homme, който се превърнала в класика на незабравимите нишови парфюми. Създателите на аромата днес преразглеждат концепцията и създават съвременна версия на Ted Lapidus Pour Homme – Black Extreme. По този начин Тед Лапидус отбеляза 25-годишнината на класическия аромат Pour Homme. Тоалетната вода Ted Lapidus Pour Homme Black Extreme е по-загадъчна и топла спрямо на оригинала. Нейният тъмен източен фужер и пикантните съставки на композицията се различават от Ted Lapidus Pour Homme. Връхните нотки включват черен пипер, цитрусови нотки и виолетови листа. Шафранът и дървесни нотки са в центъра на композицията, особено силно подчертаваща опияняващия аромат на портокалови цветчета. Завършващите нотки на тамян и тонка образуват тъмната и тайнствена база на този аромат.

Създател на Ted Lapidus Pour Homme Black Extreme е парфюмеристът Жан Жак (Jean Jacques)

Ted Lapidus Pour Homme е класически фужерен аромат. Аз исках да се обърна към изтока като запазя някои основи и добавя ароматни цитрусови и ароматно-балсамови нотки. Lapidus Pour Homme Black Extreme излъчва топли ориенталски нотки, амбрата и подправките задават сладкия оттенък, а точката на сияние на този изключителен аромат е в уникалната комбинация от мед с шафран и цветя на портокалово дърво.