Представители на елемента вода по-често слушат вътрешния си глас и не придават голямо значение на външния свят. Палитрата за раците е в нежните, меки аромати, които едва се долавят. Само с времето те могат да останат в съзнанието на партньора. Парфюмите са за душата на рака, защото те често остават в пространството на вътрешните си преживявания.

Обикновено пестеливи и не винаги ефектни, те най-добре се отнасят към парфюмите, подарени от любимото семейство, те не искат да поемат разходите за тези цели. С желание използват нежните води с аромат на летен морски бриз. Според звездите, преди всичко трябва да ползват аромати с дъх на ирис, теменужка, камфор, както и нееднозначната, със задълбочен аромат орхидея, напомняща на блясъка на Луната – пазителка на зодията. Подхождат им жасмин, грейпфрут, босилек и левзея.

Подходящите аромати за зодия Рак са:

Laura, L’Eau par Kеnzo, Ysatis, Parfum d’Ete Kenzo, Chiffon Sorbet Escada, Eternity, Hugo, Trеsor, Magnetic, Hugo Woman, Allure, Booster, Escape, Kеnzo pour hommе, Eau dе Dolce Vita, Be, L’Eau D’lsscy Homme и Contradiction.