Creed Royal Oud

Creed Royal Oud

В света на парфюмите не са толкова много марките, които могат да се похвалят с такава славна история, като историята на къщата Creed. Успешното съчетание на най-добрите традиции на две големи европейски нации, големият брой успешни аромати, много от които се ползват със специална любов, невероятно високо качество и репутация, за която фамилия Creed следи вече повече от едно десетилетие, даже столетие. Важен фактор за успеха е, че марката сега се намира в ръцете на един наследник, който се гордее със славното минало на семейството си.

Ume Keiko Mecheri

Ume Keiko Mecheri

Любимият аромат на Keiko Mecheri – жена с японски произход, родена в град Атами, а сега живееща в Лос Анджелис – съдържа винаги нещо неочаквано, което не се вписва в приетите рамки. Тя не признава безличните и стандартни аромати, а нейното творчество е изключително индивидуално, ексклузивно и почти егоистично.

Sweet milk от Jo malone

Sweet milk Jo malone

През 2011 г. британската парфюмерийна марка Jo Malone представи дългоочакваният нов парфюм за ценители – Sweet milk от Jo Malone. Този унисекс парфюм има оригинална композиция от нотки на бергамот, хелиотроп и звездовиден анасон, карамел и мляко, мускус, ванилия и бадем.

Clive Christian 1872

Clive Christian 1872

Сред най-скъпите парфюми – тези на парфюмерийна компания Clive Christian заемат особено място. Марката била основана от дизайнерът Clive Chistian, въплъщаваща старинна британска парфюмерийна компания Crown Perfumery. Ароматът разкрива модерното и съвременно, но в същото време се придържа в строгите класически канони на английските старинни парфюми.

Philosykos от Diptyque

Philosykos от Diptyque

Собствена философия на култовата марка парфюми Diptyque, съществува вече 40 години. Оригиналното и неповторимо творчество, се крие в дървесния аромат под названието Philosykos.