Тези, които отдавна използват парфюми, вероятно знаят какъв точно аромат е най-подходящ за тях, какъв парфюми да изберат за тържествени случаи, за да изглеждат просто перфектно. На тези, които не са запознати с парфюмите и не знаят какъв аромат да избират за празник, романтична вечеря или сватба, ще им помогнат следните съвети:

1Трябва да внимавате за фалшиви парфюми!

Ароматът трябва да бъде истински. Трябва да помнят, че оригиналът във всички случаи е по-добър и от най-точното копие. Макар, че на пръв поглед изглежда, че най-евтините парфюми имат същия аромат като истинските, това е погрешно схващане. Истинските парфюми се задържат върху кожата много по-дълго и те оставят след себе си приятен и тънък „послевкус“. При избор на аромат за празник трябва да се наблегне само на висококачествен парфюм.

2За важни и тържествени събития са най-подходящи традиционни, а не ултрамодерни аромати

Прекрасно звучат популярните марки, като Chanel, Dior, Gucci, Guerlain, Lancome. Но, разбира се, избраният аромат на първо място трябва да се харесва собственика. В противен случай, ако парфюмът не му е по-вкуса, дори най-скъпият не би бил в състояние да предаде своето очарование.

3За специални случаи е необходимо използването на парфюм с висока концентрация

Парфюмите издържат по-дълго от останалите парфюмни продукти, затова за празник, където ще трябва дълго време да блестите по-ярко от всички, подходящи са парфюмите.

4За да издържа по-дълго, парфюмът следва да се прилага два пъти

Първо, след баня, а след това – преди излизане от дома. Но не бива да прекаляват, защото излишният аромат създава неприятно усещане на околните.