Отивайки на романтична среща не забравяйте: няма да получите втори шанс да направите добро първо впечатление!

Кои парфюми са най-ефективни на първа среща?

Еднозначен отговор, разбира се, не съществува. В края на краищата, вашият характер и външност са уникални – такъв трябва да е и изборът на парфюм. Предлагаме няколко атрактивни женски и мъжки варианта, а вашата задача е да откриете сред тях този, който е най-близо вашата същност!

Dior Hypnotic Poison (дамски)

Dior Hypnotic Poison

Съблазнителна композиция за модерната фатална жена. Парфюмът притежава сладко звучене, изобилие от „вкусни” нотки и подправки. Сред най-ярките акорди са ванилия, бадем и кокос.

Началото на композицията се разтваря с комбинация от кокос и плодове (сливи, кайсии), подправени с ямайски пипер. В центъра – букет от цветя (тубероза, жасмин, момина сълза и роза) обграден от бразилско розово дърво. И сред най-трайните нотки са сандалово дърво, ванилия и бадеми. Създател на аромата е парфюмриста Аник Менардо (Annick Menardo).

Lanvin Marry Me (дамски)

Млад, жизнерадостен аромат за безгрижната млада дама. Неговото ярко плодово-цветно звучене напомня на момичешка усмивка. Композицията на парфюмера Антоан Мезондю (Antoine Maisondieu), е искряща комбинация от тунизийски портокал, праскова и фрезия. В сърцето разкриват своите аромати листенца магнолия, роза и жасмин, а благородните кедрови нотки в базата са комбинирани с мускус и топла амбра.

Miss Dior Cherie (дамски)

Първата версия на Miss Dior Cherie (2005), със своите ягодови нотки бе адресирана до съвсем млади момичета. През 2011 г. композицията претърпява значителна преработка и става по-изискана и „пораснала”. Очарователните ягодови акорди са запазени, но сега те са украсени с по-изразен аромат на пачули, роза, жасмин, сандалово дърво и дъбов мъх. Освен тях присъстват и амбра и ветивер.

Ароматът често се нарича просто Miss Dior, пропускайки думата Cherie. А другите парфюми, Miss Dior, се наричат Miss Dior Original. Объркването е лесно да се избегне, като се знае външния вид на флакона: Cherie е украсен с панделка на шийката.

Amouage Jubilation XXV (за мъже)

Наистина луксозен аромат от висококачествени съставки. Тези парфюми са подходящи за мъжа, който е способен не само на интелектуални постижения, но също така и на искрени чувства. Ароматът е доста силен, така че трябва да се нанася на малки порции. Композицията е изпълнена с ориенталски нотки, тя обгражда с фина мъгла на тамян, дървесина, смола и сушени плодове. Постепенно опушените полутонове се разсейват и дървесните акорди излизат на преден план. Своеобразното съчетание на суха дървесина и плодове е украсено с нюанс на тютюн. Автор на композицията е Бертран Дюшофур (Bertrand Duchaufour).

Последни препоръки:

Избирайки парфюм за среща, се вслушайте в своите чувства. И тогава ароматът ще каже за вас повече, отколкото думите!