Оригинален подход в създаването на парфюми имат италианските дизайнери Антонио Зудас и Джовани Кастели. Тяхната линия BLOOD CONCEPT включва парфюми, които отговарят на кръвните групи и според името си, и според ароматните композиции. Парфюмите 0, A, B и AB за първи път са представени на изложението Esxence, където създателите на ароматите правят редица откровени коментари за тези оригинални нови аромати.

Оказва се, че парфюмите отразяват не само ароматните пристрастия на притежателите на една или друга кръвна група, но дори и духа на времето!

Например, парфюм 0, предназначен за хората с нулева кръвна група, е отражение на първобитните времена, затова притежава най-дълбок и изразен мирис. В него могат да се усетят дива роза, малина, мащерка, кедър, кожа, бреза, метал и леки шипрови нюанси.

Парфюм А, за хората с втората кръвна група, ни отвежда към времето, когато човечеството се занимава със земеделие и вкусовите предпочитания на хората са по-разнообразни. Този парфюм е подходящ и за мъже, и за жени, носи метални нотки, анасон, доматени листа, босилек и аромати на зелена градина.

Парфюм В отговаря на третата група и се отнася за онези времена, когато хората се заемат с развитието на света и придобиват страст към пътешествия. Той също може да бъде едновременно мъжки и дамски. В него ще чуете нотите на тиково дърво, черен пипер, черна череша, метал, червена ябълка, пелин, нар, черен чай и пачули.

Парфюмът AB е най-младия и отразява съвременния космополитизъм на човечеството. Този унисекс аромат се състои от алуминиеви нотки, кедър, морски камъчета, мирис на вода.

„Нашите парфюми са за тези, които не се страхуват да поемат риска да опитат нещо ново, които не могат да си представя живота си без нарушаване на правилата, за които не съществуват ограничения и забрани“ – Антонио Зудас и Джовани Кастели.

BLOOD CONCEPT предлага тези аромати в три серии: класическа сребърна, универсална „Плазма“ и черна, която е по-интензивна версия на сребърната, отново за четирите кръвни групи.

Създателите на парфюмите предлагат на всички, които желаят да опитат върху себе си една или друга епоха или да предпочетат своята кръвна група. Трябва да се отбележи, че всички парфюми наистина „понамирисват“ на кръв, тъй като във всичките присъстват метални нотки, а се смята, че такъв е и вкусът на кръвта. Техният дизайн добавя нужната асоциация: флаконите имат формата на капкомер. Остава да се види дали сте готови за преливане?