Парфюм за интервю

Отивате на интервю и имате намерение да се „въоръжите” с разкошен шлейфов парфюм? Струва ли си? В края на краищата, за да наемат човек, който обича „силни” аромати може да бъде направо опасно. Особено, ако за него не е предвиден отделен офис. Парфюмът, по който сте луди, у някой може да предизвиква не само неприятни усещания, а съвсем реална алергия. И добре, ако този някой не е прекият ви ръководител.

Ето защо е по-добре да забравите за будещите въображение ориенталски аромати, тежки цветни и смолисти парфюми. Ако в любимия ви парфюм присъстват сладки или дървесни нотки, нанесете съвсем малко.

Elizabeth Arden 5th Avenue (дамски)

Това флаконче едва ли ще привлече любителките на богати, силни парфюми. С този елегантен цветен букет можете смело да влезете дори в малък, претъпкан офис.

Букетът с име 5th Avenue е съставен от момини сълзи, люляк, цветове лайм, магнолия, жасмин, роза, иланг-иланг, тубероза и ирис. Слабият намек за праскова подчертава женствената свежест. Автор на композицията е Ann Gottlieb.

Kenzo Power (за мъже)

Друг парфюм подходящ за интервю за работа е Kenzo Power. За разлика от много парфюми за представителите на силния пол, този аромат демонстрира не агресивна мъжественост, а елегантност и дружелюбие. Парфюмеристът Оливие Полж е смесил в композицията бергамот, кориандър, кардамон и обградени с амброво-дървесна база.

Chanel № 5 Eau Premiere (дамски)

Новата версия на легендарния парфюм е много по-лека, свежа и по-нежна от оригинала. И ако №5 е известен като „вечерен” парфюм, Eau Premiere е напълно подходящ за офис. Сред ключовите нотки са роза, жасмин, нероли и иланг-иланг. Иланг-иланг за този аромат идва от Коморските острови, а жасминът е от насажденията около Грас, принадлежащи на компанията Шанел.

Много могат да се изненадат от тази препоръка: нали Chanel №5 Eau Premiere е по-скоро романтичен, отколкото делови аромат. На това навежда рекламният образ, въплътен от Никол Кидман. Дали неговото място е в офиса?

Експертът по етикет на парфюмите ще оспори това. Истинският бизнес парфюм е приятелски, неагресивен, приятен за повечето хора. И не забравяйте за качеството. Класически цветен микс от Chanel №5 Eau Premiere идеално отговаря на тези изисквания.

Cacharel Noa (дамски)

Този прозрачен аромат е толкова лек, че понякога забравяме за присъствието му. Представените от марката Cacharel парфюми Noa са смес от дървесни и тревисти нотки, а също и цветя (божур, фрезия, иланг- иланг, момина сълза, лилия и жасмин). Благодарение на кафето, кориандъра и тамяна се чувства слаба горчивина.

Интересното е, че авторът на Cacharel Noa е парфюмеристът Оливие Кресп (Olivier Cresp), който е създал пълната противоположност на тази композиция – ароматът на Thierry Mugler, Angel (който не може да се нарече „офисен”). Талантът на Оливие Кресп е наистина многостранен, тъй като е в състояние да въплъти такова разнообразие от женски образи: съблазнителния Kenzo Amour, Dior Midnight Poison, безтегловният L’Eau par Kenzo, романтичният Nina Ricci Nina и съблазнителният Ange ou Demon на Givenchy. Той е и автор на Dior Dune.

Също така си струва да опитате Chanel Chance, Elizabeth Arden – Green Tea, Calvin Klein – Truth, Chanel Les Exclusifs на Chanel Beige, Hugo Boss Hugo Woman и Estee Lauder Pleasures.

В рамките на подготовката за интервюто, не забравяйте златното правило: парфюмът трябва да се усеща не по-далеч от една ръка разстояние. Обикновено е достатъчно само едно пръскане. Добра идея е да се сложи парфюм в свивката под коляното.