Парфюм, който може да се види

Днес е трудно да се види нещо ново, изглежда, че всичко вече е създадено, изобретено и произведено. В много бутици и магазини с разнообразни стоки е трудно да си представим нещо по-различно и ново. Твърде рано е да се сложи край на огромното човешкото въображение. Човек не може да не се учуди на новия продукт „Wode” на парфюмната търговска къща Boudicca. Този аромат може не само да усети, но той може да се види.

Пръскайки малко от парфюма, веднага се вижда как част от облеклото или кожата, където е нанесен, се оцветява в наситен, ярък, син оттенък. Но след няколко минути този син цвят изчезва напълно, оставяйки след себе си само приятен аромат. Парфюмът представлява възхитителна композиция. В началото се усещат ароматните нотки на кардамон, хвойна, градински чай, индийско орехче, кориандър, придаващи ярък, пикантен и остър характер. Леките билкови оттенъци и свежите цитруси придават на аромата тази ефирност и лекота.

Парфюмът е получил името си неслучайно. То е образувано от думата „Woad”, която означава екстракт от тъмно синьо растение, което са ползвали древните британци за отбелязване на племенната принадлежност.

В момента тази тоалетна вода се продава на цена от 135 евро за флакон. За сега парфюмът се продава само във Великобритания.