Известният френски дизайнер Жан-Пол Готие прибави към колекцията си нов парфюм, наречен Classique Intense. Той е ново издание на легендарния класически дамски букет Classique, излязъл за първи път през 1993 година. Парфюмът, който е призван да затвърди успеха на своя предшественик ще бъде в продажба малко по-късно, но със сигурност през тази година. Това е един модерен знаков дамски парфюм на марката Jean Paul Gaultier.

Композицията е създадена от известния майстор Francis Kurkdjian (Франсис Куркджан). Той разказа на феновете си и на всички почитатели на парфюми за целия процес на изработване на аромата. Франсис смята, че парфюмите са продължение на модата, тъй като те са допълнение към стила на модната къща, и че отразяват визията и посоката за по-нататъшна работа на компанията в концепцията на аромата.

За парфюмеристът е много важно да пресъздаде оригиналния аромат, за да може новия парфюм да бъде разпознаваем, но да е фокусиран върху днешния ден. Затова около 40% от състава на композицията е взет от оригиналния парфюм. По този начин, майсторът е постига разпознаваемостта на марката. Останалите 60% от компонентите са нови аспекти, които отразяват и представят собственика си в модерния начин на живот. Създателят не пропуска да добави плодови нюанси, но така, че те да не доминират в аромата. В крайна сметка парфюмеристът взема равни части плодови и флорални акорди, които се съчетават много хармонично.

Композицията се състои от акцентите на ванилия, цвят портокал, цвят тиара, листа пачули, венчелистчета жасмин и нар.

Парфюмът на Jean Paul Gaultier се предлага във флакони от 50 и 100 мл. с концентрация на Eau de Parfum. Те са в класическия вариант – позлатен женски силует.