Асортиментът аромати от марката Мemо от Италия добави още една нова кожена композиция. Тя е предназначена както за мъжете, така и за прекрасните дами. Парфюмът се нарича Italian Leather (Италианска кожа). Той е посветен на матовата италианска кожа. Новият парфюм с увереност може да се нарича наистина италиански, а също така към него е приложимо сравнението “сладък живот” или “La Dolce Vita”.

Ароматът е доста сложен, богат и многостранен. Над него е работила известната парфюмеристка Eлеонора Масанет. Тя създава аромат, който отразява оптимизма, добротата и доброто чувство за хумор на италианците и тяхната любов към живота.

Притежателите на парфюма Italian Leather живеят извън града, където ги чакат весели компании и прекрасна почивка в компанията на семейство и приятели. Ароматът излъчва миризма на кожа, земя, плодове, зеленчуци, цветя и дървесни акорди. Парфюмът се опитва да пресъздаде образа на притежателя, седнал в автомобил с кожена тапицерия, който ще го отведе сред природата, за да се наслади на удивителната и естествена красота.

Връхните нотки са изпълнени с кожени оттенъци, ванилия, зелени листа от домати. Средните нотки са смес от етерично масло от галбан, което се извлича от иранската трева, листа зелени домати, градински чай, ирис, цветовете на скалиста роза.

Базовите нотки представляват букет от мускус, бензоин (смола от тропическо дърво, което расте в Азия), Толу балсам (извлича се от специален вид смола), ванилия, сандалово дърво и аромат на различни видове кожа.

Парфюмът се предлага на пазара във флакони от 75 мл.