Карл Лагерфелд представи двойката аромати за мъже и жени, в пълно съответствие с неговия характер и представите му за модата.

Двойката съблазнителни парфюми за мъже и жени на Карл Лагерфелд е нова страница в историята на парфюмите, която отвори през 2014 година. Колекция отразява привързаността на дизайнера към идеята за достъпност на качеството. Лагерфелд призна любовта си към парфюмите и нарече парфюмерията “мода за носа”, поради което създаде парфюми, които точно да отразяват неговата собствена корпоративна идентичност. Стилът на Карл Лагерфелд се чете навсякъде: от избора на черно-бялата палитра на флакона и завършва с характерните ярки нотки на аромата.

Парфюмери на дамската композиция, която отразява класиката със съвременен привкус, са Кристин Нагел и Серж Мажуле. Те са създали елегантен женствен цветен аромат със зелени нотки. Той се отваря с ярък акцент на свеж лимон с нотки на кадифена праскова, а след това разкрива букет от рози, магнолия и жасмин. Шлейфът се състои от мускус и богати дървесни нотки.

  • Връхни нотки: лимон и праскова
  • Сърдечни нотки: роза, магнолия и жасмин
  • Базови нотки: мускус и амбра

Над мъжката тоалетна вода е работил парфюмериста Жан-Кристоф Еро. Той е създал класическа, но същевременно много съвременна композиция, която се състои от нотки лавандула, горчива мандарина, ябълка и виолетови листчта.

  • Връхни нотки: лавандула и горчива мандарина
  • Сърдечни нотки: ябълка и виолетка
  • Базови нотки: сандалово дърво и амбра

За дамския парфюм Лагерфелд е избрал прозрачен нежен флакон, а за мъжкия – флакон със сложна геометрия от черно стъкло. Металните пръстени под капака приличат на якичките на любимите ризи на Карл, а на кутийките се забелязва релефния силует на дизайнера.

Рекламната кампания на двойката аромати е рокендрол дует, разказващ история за привлекателност и чувственост. Лица на новите парфюми са музите на Лагерфелд – Кати Нешер и Батист Джиабикони. Лагерфелд сам е заснел кампанията с помощта на черни и бели тонове.

Желание и чувственост, страст и неустоима привлекателност – това е остротата на стила Лагерфелд, но в същото време и неговата елегантност с ярко съвременно докосване. Карл твърди, че „парфюмите правят живота красив“ – и можете да се убедите в това.