Dior представи нова интерпретация на легендарния парфюм Fahrenheit – Fahrenheit Parfum.

В историята на парфюма Fahrenheit се открива нова страница – появява се нова свежа и благородна композиция на Fahrenheit, съвкупност от цветни, кожени и дървесни нотки.

Първият парфюм Фаренхайт е създаден през 1988 г. под влияние на две картини на американски художник Джеймс Розенквист – „Fahrenheit 1982” и „По-ярка от слънцето”. Този парфюм е събрал в себе си умелото съчетание на кожа и дървесни тонове, а след това към тях се добавя нова съставка – първата нотка на един прекрасен аромат, получена чрез нагряване на дървен флакон на слънчева светлина.

Днес Fahrenheit се появява в нова интерпретация. Главният парфюмерист на къща Dior, Франсоа Демаши, е преосмислил аромата и му е придал нов характер.

На мен не ми е необходима карикатура на Фаренхайт, който сам по себе си има доста агресивен характер. Аз избрах да вложа в първоначалната структура нови елементи, които го правят по-вълнуващ и подчертават неговата парадоксална същност.” – казва Демаши.

Базовата нотка се състои от абсолют на мадагаскарска ванилия – характерна черта на семейство Фаренхайт. Връхните нотки са женско биле и сицилианска мандарина. Флоралната нотка остава на втори план, но пикантност й придават нюансите на виолетки, ром и кимион с кориандър.

  • Връхни нотки: женско биле, сицилианска мандарина и виолетка
  • Сърдечни нотки: мадагаскарска ванилия
  • Нотки на шлейфа: кожа, кориандър и кимион