Johnson&Johnson загуби поредното съдебно дело свързано с безопасността на бебешката пудра Johnson’s Baby Powder. Това не е първото дело, което компанията губи, и според изявленията на адвокатите идват други.

На пазара идва още една фирма, която планира да произвежда козметика и дрехи.

Поредния старт

Бизнес дамата и съпруга на бившия британски премиер Саманта Камерън, която е и бивш творчески директор на марката за кожени аксесоари Smythson, е направила изявление, довело до нова вълна на интерес към нейната дейност, свързана с търговия на дребно – Samantha Cameron Studio Ltd.

Камерън не само е регистрирала на свое име компанията, но също обмисля възможността за използването й като име на линия за средства за лична хигиена и козметика. Линията може да съдържа широка гама от козметични продукти, вариращи от грим и парфюми до средства за грижа за косата и кожата.

Компанията, в която Саманта Камерън притежава най-малко 75% от акциите и е на позицията директор, е регистрирана на 5 октомври в Северен Линкълншър.

Според наличната информация, нейната марка ще се фокусира върху модата и стоки за ежедневна употреба, като дрехи, обувки, аксесоари и освежители за въздух, обаче, името й ще бъде различно от името на фирмата.

Народът срещу J&J

Адвокатът Дебора Джианечини спечели съдебно дело срещу гиганта Johnson&Johnson, който произвежда продукти за грижа за тялото, след като свидетелства, че пудрата на базата на талк, е провокирала развитието на рак на яйчниците.

Съдът е постановил J&J, за плати 70 млн. долара на ищцата. Жената е била диагностицирана през 2012 г. след дълги години на употреба на пудра в интимната област. Тя обвини компанията в небрежно отношение към производството и популяризирането на продукта.

johnson пудра за бебета

Johnson&Johnson обяви, че планира да обжалва решението, като предостави научни доказателства за безопасността на продукта.

Ние дълбоко съчувстваме на жените и техните семейства, които са засегнати от рак на яйчниците, но ще обжалваме, тъй като в производството на бебешката пудра Johnson’s Baby Powder , компанията се ръководи от препоръките на науката, която твърди, че прахът е безопасен.“ – казва Карол Гудрич.

От своя страна адвокат Джианечини благодари на съда за справедливото решение и призова J&J да излезе с изявление, в което да предупреди обществеността за опасностите, които се крият в техния продукт.

Това е само един случай от стотици, в които ищците твърдят, че талка е причина за рак. Още около 2000 жени се очаква ще подадат подобни искове.