Noa от Cacharel

Noa от Кашарел (Cacharel) е любимият ми парфюм в моята колекция

Производителят представя парфюмът по следния начин: Името на прекрасния аромат на Cacharel идва от красивата героиня Noa – символ на новата история. В хода на човешката еволюция, в серия от променящи се цивилизации, винаги е имало хора, които пазят спомени за звездния прах, поставил началото на Вселената. Noa е наследила името си от библейския Ной. Нейният образ е послание, което напомня на хората за способността им да променят света. Помирисвайки го, вие веднага ще можете усетите аромата на несравнимо нежни цветя. Този аромат е идеален за всякакъв повод.

  • Връхните нотки: божур и бял мускус.
    Сърдечни нотки: зелени подправки и момина сълза.
    База: ванилия, сандалово дърво и кафе.

Ароматът е фин, нежен, очарователен и наистина женствен. Той перфектно се слива с аромата на кожата ми. За съжаление, аз самата преставам да го усещам някъде след половин час, но той не изчезва – неговият кафено-ванилен шлейф се улавя през целия ден. Смятам, че парфюмът не е летен, в жегата излиза силно лилията и ми се струва доста тежък. Но студеният сезон – есента или дори зимата – е точно за него. Особено добре се разкрива в дъжда.

Не ви съветвам да го купувате без проба. В състава му има лилия и нейния аромат може да задуши някои. Но ако се сприятелите с него, със сигурност ще стане вашият „трябва да го имам“ (must-have).

Между другото, аз много харесвам дизайна на флакона  на този парфюм: той представлява стъклен балон без капак и етикет, а в самото шишенце плува перла с диаметър около един сантиметър.