Незабравима женственост - Une Rose Vermeille от Tauer Perfumes

Дълго  търсих подход и близост към този парфюм, опитвах се да го сложа настрани от мен, за да се отдалеча, после го скривах в шкафа си и използвах други парфюми. Днес, аз отново си спомних за него.

  • Връхните нотки: Цитрусови акорди с лимон и бергамот, мирис на лавандула.
  • Средни нотки: Пищен букет от рози и теменужки с добавка зрели малини.
  • Базови нотки: наситена ванилия, сандалово дърво и бобова тонка, съчетани с елегантна амбра.

Une Rose Vermeille
Много рядка и изискана роза

Парфюмът съчетава в себе си щедро количество естествени съставки, такива като натуралния дестилат на българско розово масло, ефирно масло от сандалово дърво, екстракт от ванилови шушулки. Като допълнение, в парфюмът се долавят нотки на диви, горски малини. Ароматът е свеж в началото, постепенно се разгръща в богат ансамбъл, изграден около изключителните акорди на розови листенца, и всичко това на базата на великолепна амбра. Истинско посвещение на розата!

Роза, роза и още един път роза!

Още от времето на запознанството ми с продуктите на Лоренцо Вилорези, аз обичам флоралните аромати, които определям еднозначно и твърдо, като „женствени”! Никакъв унисекс, никакви компромиси! Но за да го носите, както аз го виждам, е нужно да се чувствате като „жена вътре в жена”. Не такава, като „препускащ кон в горяща къща”, а такава, която „пърха”, като през май. Това е първото условие за приемането на аромата.

Що се отнася до сезона, както казах в началото, дълго време подбирах този парфюм. По ирония на съдбата, много цветни аромати са подходящи именно през лятото, въпреки тяхната наситеност, която в горещината може да се окаже задушаваща. Странният образ на ярък, наситен аромат в топло време, разкрива че цветята даряват свежест в лятната градина, а не в задушаващия парник. През зимата, те не получават достатъчно кислород и затова могат да погинат.

По време на деня, аз не права разлика – ароматът мога да го използвам както на работното място, така и вечер – някъде под открито небе. Аз все още смятам, че най-важното е да се чувствам като жена, за да се превърне аромата в естествено продължение. Между другото, този аромат няма шлейф, той стои доста близо до кожата.

Амбра (материал, който използва Andy Tauer) има великолепни свойства на разкриване върху моята кожа и аз много се радвам, че Andy Tauer я използва доста често като база. От наличието на този компонент зависи дали да използвам или не даден парфюм. Колкото до ванилията, бях поразена от наситения, почти отвратителен, силен аромат. Бих го сравнила с фабрика за шоколад. Une Rose Vermeille е лишен от тази ванилова напаст, и не е нужно да се боите от него и да се опасявате, че ще ви задуши и стане непоносим. Andy Tower знае мярката, усеща границата между финия воал и грубостта. Той добавя 1/10 от аромата на ваниловите шушулки, достатъчно капки, които да обогатят парфюма и твърде малко, за да не убият всичко живо и да нарушат композицията, в която всичко е посветено на розата.

Последният важен момент – изключителен! Смело мога да кажа – денонощно! В никакъв случай не се разделям с него!

И дори вечерният душ, не е в състояние да го измие напълно – винаги остава амбров послевкус, с фин, почти недоловим аромат на рози!