Мечтата на всяка млада дама е да има незабравим абитуриентски бал. Въпросът, обаче се свежда до това, не да прахосате хиляди левове за обувки, рокли, прически, чанти, грим, парфюми и други скъпи аксесоари, а с малко средства да бъдем също толкова изящни и прелестни, така че да се почувствате неотразими, очарователни и завладяващи в този прекрасен ден.

Понякога, в стремежа си да изглеждат добре и колкото се може по-екстравагантни, някои момичета не осъзнават, че се превръщат в натруфени, кичозни кукли, които “отнасят” подигравките на връстниците си. Да не говорим за това, че понякога и ние родителите сме виновни за това, че децата ни изглеждат по този клоунски начин. Младостта е основният и най-важен елемент върху който трябва да се акцентира, а след това следват и останалите допълващи козметични процедури, които трябва единствено да подчертаят красотата на младото момиче.

Като жена, която страшно много цени естетиката и има нюх към красивото, бих започнала със съвет как най-добре да подчертаете очите, като огледало на човешката душа. Погледът трябва да бъде искрящ и пламенен, а това най-добре изпъква с лек, опушен грим, който деликатно да показва красотата и цветът на очите. Гримът и червилото трябва да бъдат съобразени с роклята, която сте избрали, за да не се получи смешна комбинация. Всякакво използване на фон дьо тен на тази възраст според мен е напълно излишно, освен ако нямате някои недостатъци, които искате да прикриете. Естествено, с него също не трябва да се прекалява, защото ефектът ще е такъв, все едно сте поставили маска на лицето си. Ако не обичате да използвате червило, го заменете с блясък за устни, с който ще постигнете още по-голям ефект. Аз лично също предпочитам блясък за устни, защото чрез него устните ми изглеждат още по-сочни и големи. Обикновено използвам прасковен гланц, който се слива с цвета на устните ми. Колкото и да ви се иска да сложете най-яркото червило в този момент, първо трябва да се погледнете в огледалото, така че да не се превърнете в смешна стара госпожица.

За подчертаване на скулите е хубаво да поставите съвсем деликатно малко руж, защото кожата на лицето на тази възраст е толкова нежна, гладка и румена, че понякога и той е излишен.

Относно косата – думата имат стилистите. И въпреки всичко, мнението ми е, че прическата трябва да бъде семпла и ефирна, като буклите са напълно излишни. С тях ще се превърнете в “натруфена кифла”, която отдавна вече не е на мода.

Не на последно място и най-голямо значение има подходящо подбраният парфюм, който в никакъв случай не трябва да бъде силен, натрапчив и дразнещ, защото представете си как ще се чувства кавалерът ви в тази нощ. Със сигурност ще бъде “изтормозен”, понеже мъжете не понасят агресивните аромати.

La petite robe noire на Guerlain

Бих препоръчала плодово-цветният аромат на La Petite Robe Noire на Guerlain, който е изключително подходящ на една такава възраст, или свежият, но с ориенталски нотки парфюм на Carolina Herrera CH. И двата аромата са елегантни, изискани и тайнствени, които перфектно ще допълнят прекрасната ви визия.

Мили момичета, по никакъв начин не се опитвайте да подражавате на известните личности, а бъдете нежни, грациозни, изящни и млади. Оставете красотата сама да говори за себе си! Така със сигурност ще фокусирате още повече мъжките погледи и балът ви ще се превърне в незабравима, вълшебна приказка! Радвайте се непрестанно на младостта си по никакъв начин не се опитвайте да я прикривате!