Косата е най-женствената част от нежните половинки и въпреки това грижата около нея се равнява на месеци загубено време сравнено със средната продължителност на живот. И все пак, за да притежавате красива, бляскава, копринено мека и жизнена коса е важно не само нейното измиване и ежедневно разресване, а още редица неща. Ето, какво съветват специалистите в грижа за косата и как по-лесно да се справяме сами:

  1. Преди измиване на косата, можете да я разрешите с гребен, за да премахнете замърсяванията по повърхността и разплетете възлите. По този начин ще подобрите кръвообращението и ще спомогнете за нейния растеж.
  2. Най-ефективният и най-бързият начин е да използвате шампоан за масаж на суха коса, а след това изплакнете с топла вода.
  3. Топлата вода може да доведе до разширяване на порите на косата, а така тя диша свободно. По този начин си гарантирате блясъка и свежестта на косата.
  4. Нанасяйте балсама само в краищата на косата. Ако нанасяте в корените може да предизвикате прекомерно омазняване.
  5. Масажът придружен с душ способства за здрав вид, по-добра циркулация и премахване на стреса.
  6. Използвайте момента, докато косата е все още мокра, за да разресвате и отстранявате мъртвите косми.
  7. За да изсушавате косата използвайте пръстите си. Така естествено я проветрявате и предпазвате. Дори кърпата може да допринесе до изтъняване на косъма и неговото заплитане.
  8. Избягвайте употребата на сешоара. Оформяйте прическите със стилизиращи продукти, които ви подхождат.
  9. Когато косата е напълно изсъхнала оформете прическата с гребена и стилизиращия спрей, като внимателно впръскате по цялата дължина на косъма.

Това са само малка част от съветите за ежедневна и бърза грижа по косата. Ако желаете професионална намеса или аксесоари за коса, винаги може да потърсите услугите на стилисти по прически и фризьори.