Даниел Райън

Ирландската актриса и предприемач Даниел Райън (Danielle Ryan) опитва да завладее парфюмерийния Олимп. През пролетта на 2014 г. пусна първата си колекция от десет парфюма. Амбициите на проекта й Roads (Пътища) се простират още по-надалеч. Проектът ще издава книги, филми, музика, ще бъде свързан с интересни хора… Но днес, разбира се, ние се интересуваме от парфюмите.

Roads Supernova е цитрусов и пикантен микс, който е изпълнен с радост от живота. Искрящо цитрусово начало, изпълнено с хвойна и листа лайм, коняк, джинджифил и кардамон. Базата е кедър, дъбов мъх и янтар.

Roads Neon – сладка, цветна композиция. Индийско орехче и канела предхождат съзвучието на хелиотроп, ванилия и див ирис, а фон са дървесните полутонове. В първия час ароматът звучи особено явно, но с течение на времето става все по-мек и нежен.

Вдъхновение за парфюмеристите, които са работили по Roads White Noise, са ароматите витаещи по най-известните летища на XX век. Чистата алдехидно-флорална хармония е изтъкана от маточина, цитрусови плодове, зелени ябълки, класически рози комбинирани с ирис, хелиотроп, жасмин и листа теменужка. Базата е от кожено-кехлибарени, дървесни и ванилови оттенъци. Между другото, появата на „самолетната“ тема не е случайна: идеологически вдъхновител на проекта е правнучката на основателя на ирландската авиокомпания Ryanair Ltd.

Roads This Weekend (Този уикенд) е изпълнен с очакване за приключение. Мандарина и бергамот, див жасмин, ванилия, мускус и пачули – чудесен акомпанимент за отдих.

Името на парфюма Roads Clockwork може да се преведе като „точен, работещ като часовник“. В тази композиция е въплътена безупречната елегантност на прецизните движения, мисли и действия. Черен пипер и индийско орехче, лимон и бергамот, кедър и балсам хвойна формират основата на композицията. Тя се разнообразява от дъбов мъх, ветивер, зеленина от теменужки и ванилия.

Roads Lights е лек коктейл от бергамот, бял жасмин, иланг-иланг, цитрусови плодове, здравец, листа теменужка, ванилия и янтар.

Roads Harmattan е модерен ориенталски микс, вдъхновен от пустинните ветрове (за да бъдем точни – Сахара). Лавандула, дърво, шафран, ветивер и черен пипер са обградени от цветни, дървесни и ладанови акорди.

Roads Graduate 1954 е едновременно и женствен, и силен. В блясъкавото цветно начало са карамфил, момина сълза, мандарина, зелен мъх, кедър, сандалово дърво и пачули.

Roads Cloud 9 повдига настроението ви над облаците. Маргаритка, свеж здравец, жасмин и янтар са допълнени от мускусно-сандалови нюанси.

Композицията Roads Bitter End е вдъхновена от пейзажите на западна Ирландия. Диворастящи билки, мента, мащерка са вплетени с оттенъци на виолетови листа, теменужки, маслини и ветивер.