Mercedes Benz Club е модерната парфюмна композиция, адресирана към новото поколение.

Това е дървесно ароматната композиция, създадена от парфюмера Оливие Кресп (Olivier Cresp). Парфюмеристът лично присъства на представянето на аромата, за да сподели образите и идеите, които са го вдъхновили да създаде аромата, който ще се превърне в „пропуск за всички приеми и талисман за цял живот”. „Бих искал ароматът да балансира между цитрусов коктейл и неустоимото чувствено дървесно звучене, оставяйки след себе си следа от елегантност. Желаният ефект е постигнат чрез комбинация от кисел лимон, грейпфрут и портокали от Флорида с дълбоката и мощна енергия на модерните дървесни нотки.”

Композицията се отваря с интензивните свежи нотки на цитрусови плодове и зелените нюанси на ревен, които със своето ярко звучене правят аромата много запомнящ се. Сърцето на аромата подчертава мъжествеността и елегантността с помощта на подправки, плодове от хвойна и кардамон, придружени от водни акорди. Базовите нотки са пачули и суха дървесина, топли тонка и амбра, избрани, за да добавят сексуалност и чувственост.

Mercedes Benz Club се предлага във флакони от 50 и 100 мл. в концентрация EDT. Ароматът е съпроводен от парфюмен душ гел (150 мл) и стик дезодорант без алкохол (75 г).