Много мъже отбелязват, че жените обичат да използват техните парфюми. Оказва се, че в това няма нищо изненадващо – много жени предпочитат мъжките аромати.

Не е никак странно, че букетите за представителите на силния пол са толкова интересни, забавни и очарователни за дамите. От друга страна, много от представителките на нежния пол искат да подчертаят, че те не са просто слаби и нежни създания, а силни и независими личности, към които трябва да се отнасяме подобаващо. Въпреки това, преди да използва мъжки парфюм, жената е длъжна да спазва някои правила.

Женствеността е хубаво да се подчертае с флорални нотки, в особено екзотични, а също и сладки плодови акценти. В мъжките композиции, като правило преобладават нюанси, като мъх, лавандула и здравец. Доста често букетите на представителите на силния пол са дървесни, озонови нотки, като например джиндифил, водни и цитрусови акорди.

Victor and Rolf Spicebomb

Victor and Rolf Spicebomb

Този мъжки парфюм прекрасно допълва женският образ и ще се чувства върху нейната кожа съблазнително и изпепеляващо. В тази композиция се преплитат оттенъци на ванилия, цитрус, смола и шафран.

Givenchy Pi

Givenchy Pi

В този букет има някаква сладост, която идеално подхожда на представителките на нежния пол. Парфюмът Givenchy Pi може да бъде унисекс-аромат. Създател на композицията става известният парфюмерист Alberto Morillas. В парфюма се преплитат акордите на жълта захар, ванилия, бобова тонка, както и сладникави оттенъци на бензоинова смола. Нотките в сърцевината на парфюма представляват акценти от естрагон, здравец, босилек и розмарин. Към края на аромата се долавят акценти на нероли, кедър и момина сълза.

Cartier Declaration

Cartier Declaration

Букетът се състои от контрастиращи комбинации, като връхните нотки представляват съчетание от кимион, бреза, кардамон и кориандър. След известно време съставът е изпълнен с кожени акценти, опушено-пикантни и дървесни тонове.

Cartier Declaration d’Un Soir

Cartier Declaration d’Un Soir

В основата на този парфюм лежат сандалово дърво и роза, които са допълнени от акордите на кардамон, кимион, черен пипер, орех. Над тази композиция работи Jean-Claude Ellena. Парфюмът прекрасно подхожда на нежните и уверени в себе си жени.

Annick Goutal Sables

Annick Goutal Sables

Ароматът съдържа опушени акценти на ванилия, карамел, които са много привлекателни за женския пол.

Също така, много жени избират за себе си такива мъжки парфюми, като Calvin Klein Eternity, Christian Dior Homme, Christian Dior Eau Sauvage, Chanel Egoiste, Guerlain Vetiver, Prada Infusion d’Homme, както и много други.

Повечето от тези композиции имат сладки, флорални акценти, което ги прави много привлекателни за прекрасната половина от човечеството. Въпреки това, някои жени предпочитат женските аромати. В този случай е нужно да бъдем внимателни и да не прекаляваме, за да не създаваме контраст между парфюма и женския образ на изкусителка. Има случаи, когато изпробвайки множество различни аромати, както женски, така и мъжки, представителките на слабия пол трудно могат да направят разграничение между тях. Все пак, това не означава, че обкръжаващите няма да забележат контраста.