Персонализираната козметика става все по-популярна и обещава да се превърне в основна тенденция през 2017 г.

Козметичните фирми отделят особено внимание на избора на индивидуалния цвят на тоналния крем – дори и дадена серия да има повече от 20 цвята, те не са подходящи за всеки. Така че, вече е възможно да смесите тонални кремове от Clinique и CoverFX и да получите ваш цвят, чрез услугата за създаване на персонален тонален крем Le Teint Particulie от Lancome. В момента тази услуга е достъпна само в магазините Harrods (Лондон) и Nordstrom (САЩ).

За щастие, през 2017 г. потребителите ще имат уникалния шанс да поръчат тонален крем с доставка до дома и чрез своя iPhone. Японският бюти-гигант Shiseido е придобил стартъп, който е разработил приложението MatchCo. С негова помощ сканирате вашата кожа и след това получавате доставка в къщи с крайния продукт само за 49$. Основата на всички продукти е една и съща: това е хомогенна и хипоалергична база с пептиди, антиоксиданти, растителни екстракти и серамиди. Shiseido уверява, че тоналният крем е подходящ за абсолютно всеки тип кожа.

Сканирането на кожата става чрез камерата на iPhone. Трябва да се снимат пет различни точки от тялото: челото, бузите и китката от външната и вътрешната страна. MatchCo дава 100% гаранция за перфектно съвпадение на цветовете с тена на кожата ви. Компанията съветва да правите сканиране 2-4 пъти годишно, за да се адаптира тониращия крем, в зависимост от времето на годината и степента на тена.

Единственият минус е, че за сега приложението MatchCo е достъпно само за потребителите от САЩ.