Mademoiselle Guerlain на Guerlain

Заедно с Guerlain Muguet 2014 беше представен и парфюма Mademoiselle Guerlain, заемайки гордо място редом с други издания в парижката колекция, като Cherry Blossom, Mon Precieux Nectar и Liu (колекцията включва също L’Heure de Nuit, който не е толкова преиздание, колкото интерпретация на емблематичния парфюм L’Heure Bleue).

Парфюмът е пребутилиран във флакона на продаваната за кратко версия на La Petite Robe Noire, в действителност, наречена La Petite Robe Noire Modele No.2, която се състоеше от различни ароматни нотки от оригиналния парфюм La Petite Robe Noire (тя все още се продава много успешно в концентрация Eau de Parfum, Eau de Toilette, Extrait и La Petite Robe Noire Couture EDP). Затова говорим за преименуване. Mademoiselle Guerlain, известен още като бившия La Petite Robe Noire Modele No.2, се съдържа нотки на портокалов цвят, бяла ружа, галбан, ирис, кожен акорд и мускус.

Споменавам мимоходом за онези, които са пропуснали, че за да отпразнува юбилея на 68 Champs Elysees, Guerlain пресъздаде някои от спрените си парфюми, използвайки оригиналните формули, предано наричани пресъздаденото наследство на парфюмите Guerlain. Те обаче не са за продажба, а само за изложбени цели за любознателните фенове на парфюми Герлен.

Guerlain също засилва техните ароматни тъканни вариации с Guerlain Eau de Cashmere, унисекс аромат, който няма да навреди на деликатните вълна и кашмир, и който засилва топлoтo, мекo усещане на тези тъкани със своите връхни нотки на мандарина и кедър. Това издание е допълнение към Eau de Lit (аромат за спалното бельо) и Eau de Lingerie (ароматизирана вода за бельо) в колекцията парфюми за тъкани на Guerlain.