L’Oréal пусна първата смарт четка за коса в света

Kérastase Hair Coach Powered by Withing

0
160

В днешното изобилие от бюти-джаджи косата остана дълго време без внимание. L’Oréal реши да реши този проблем и представи първата в света интелигентна четка за коса Kérastase Hair Coach Powered by Withing. Както всички съвременни бюти-джаджи, четката се синхронизирана с вашия телефон от приложение, което анализира и проследява динамиката на състоянието на косата ви. Разбира се, приложението може да ви посъветва и какви продукти да си купите за преодоляване на проблемите, идентифицирани от четката.

Как работи Hair Coach Powered by Withing Withing?

В устройството има вграден микрофон, който определя сухата и разресването на косата по шума издаващ се при ресане. Освен това в четката има вграден жироскоп, който следи силата и скоростта, с която можете да срешете косата си, и акселерометър, който отчита броя на движенията. Така с помощта на четката всеки ден, вие ще знаете как точно състоянието на вашата коса.

L’Oréal представени това устройство на изложението International Award CES Innovation, където четката за коса спечели награда. Най-вероятно Kérastase Hair Coach Powered by Withing излезне на пазара през втората половина на тази година с цена от около 200$.