La Chasse aux Papillons на L’Artisan Parfumeur

В тези студени зимни дни нека да си помечтаем за лятото с La Chasse aux Papillons от L’Artisan Parfumeur. Парфюмът принадлежи към семейството на флоралните аромати. Творение е на Ан Флипо (Anne Flipo) в далечната 1999 г.

За пирамидата на парфюма се цитират тубероза, портокалов цвят и подправки. Срещала съм и мнения, че присъстват жасмин и цвят липа.

Парфюмът ме грабна още от първия момент, след тестване на множество различни аромати. Спомням си как почувствах миризмата на прясно окосена трева. Това беше през февруари и нямах търпение да дочакам топлото време и пролетта. В началото ми се струваше, че ароматът е пролетен, а по-късно в разгара на пролетта, реших че е летен. Толкова много лекота, свежест и цветове могат да се почувстват само в една лятна утрин. Когато росата е още по листата, птиците пеят, всичко наоколо цъфти и ухае. Трябва да призная, че не ми харесва туберозата, получавам главоболие от нея, но в този парфюм аз не я усещам. Тя е толкова скромна и нежна, че не дразни обонянието ми. Жасминът ми е любим, той се разкрива сякаш цъфти в дъждовния сезон, някъде в Индонезия. И изведнъж той се скрива и се смесва с другите цветя. Именно ароматът на липов и портокалов цвят дават усещането за прясно окосена трева. Тук отново липата не е ярка и арогантна и отново е влажна. Тази влагата скрива характерната тежест на цветовете. Приятните пресни подправки дават възможност на парфюма да бъде актуален и през студената зима, но аз с удоволствие го използвам от пролетта и чакам лятото. Имала съм моменти, когато използвам парфюм през нощта, но с La Chasse aux Papillons не бях в състояние да спя, защото все пак не е толкова лек, колкото изглежда на пръв поглед.