Lancome е създаден от експерта в областта на декоративната козметика Арман Петижан през 1935 г. Името е вдъхновено от замъка Lancosme, който със своето величие и разкош вдъхновява Петижан за създаването на нова изключителна колекция от парфюми и дава името на новата марка. През същата година, първите изтънчени парфюми на Lancome като Conquete, Tropiques, Kypre, Tendre Nuit и Bocages са представени на Международната изложба в Брюксел. Популярността на тези аромати не се е загубила и днес.

С течение на времето, гамата от продукти на марката Lancome се запълва с козметични средства и продукти за грижа за кожата. През 2006 г. брандът отбелязва своя седемдесети рожден ден с производството на известния крем „Nutrix”. Най-голяма популярност придобива линията, създадена на основата на морски водорасли, наречен „Oceane”. Премиерата му се състои през 1955 г.

Безупречната репутация на козметиката Lancome се създава във времето от най-добрите специалисти. Например, известният химик Пиер Велон разработва формулата на крема Nutrix, а на д-р Дюре се приписва техниката на сухия масаж основан на тайните на Изтока.

През 1942 г. Арман Петижан създава първото училище Lancome, в което младите жени получават елитно образование и усвояват знанията и уменията на водещите експерти в областта на козметиката. Благодарение на своите активни действия марката Lancome става популярна в почти 100 страни по целия свят. Под ръководството на сина на Петижан, Арман-Марсел, който ръководи компанията на баща си от 1961 г., се построява нова фабрика наречена „Версай на парфюмерията“. Ново развитие на историята си марката получава през 1964 г., когато фабриката е продадена на L’Oreal, успявал да запази духа на типично френската парфюмерия.

Lancome разкрива истинската същност на френската красота в нейната женственост.

Емблема на Lancome е розата – символ на женственост и красота, чувственост и елегантност. Изключителността на бранда се подчертава и от международни знаменитости, които са сътрудничили на Lancome през годините. Сред тях са Изабела Роселини, Нанси Дайтл, Жулиет Бинош, Кейт Уинслет, Ан Хатауей, Пенелопе Крус, която стана новото лице на парфюма Tresor. За 2010 г. бюти-амбасадор на марката е актрисата Джулия Робъртс. През 2016 г. лицето на Lancome е Тейлър Хил, ангел на Victoria’s Secret.

Парфюмите на Lancome са толкова различни, колкото и козметичните продукти. Сред най-популярните са:

Lancome Tresor in Love – станал веднага популярен. Композицията е изградена от нектарина, бергамот, круша, праскова, жасмин, теменужка, турска роза и кедър.

Lancome Miracle – за лице на аромата е американската актриса Ума Търман – загадъчната и красива муза на Куентин Тарантино. Композицията започва с пресни нотки на личи и фрезия, плавно преминава във флоралните нюанси на жасмин и магнолия, затоплени от аромата на подправките.

Lancome O d’Azur – връхни нотки на изтънчен аромат от калабрийски лимон и бергамот. Сърдечните нотки са в уханието на божур и листенца турска розови, подправени с розов пипер. Базовите нотки обграждат в топла прегръдка на аромат амбрета, чувствен мускус и дървесни акорди.