Напрегнатият офис живот влияе негативно на външния вид на жената: кожата се омазнява или, обратно, става по-суха, недостигът на кислород в прави прави бледа, а преумората се проявява под формата на тъмни кръгове под очите. За да имате възможност да “освежите” външния си вид в офиса, козметиците съветват да имате под ръка няколко полезни и ефективни козметични продукти.

Каква козметика за офиса да изберем?

Матиращи кърпички

Специалните матиращи салфетки перфектно премахват излишното омазняване, отстраняват замърсяванията и тонизират кожата. При това, те практически са безвредни за грима, тъй като са изработени от микрофибърна материя. Сложете тези кърпички в чантата си, преди да отиде на работа, за да може да освежите лицето си в офиса.

Спрей за лице

Ако матиращите салфетки са най-подходящи за жени, чиято кожата е склонна към омазняване, то притежателките на суха кожа определено трябва да носят на работа спрей за лице. Той се впръсква директно върху лицето, но не причинява никаква вреда на грима. Тези спрейове съдържат полезни вещества, като етерични масла, които имат не само овлажняващи свойства. Те намаляват възпалението, връщат тонуса, подобряват на цвета на кожата.

Коректор

Коректорът прикрива тъмните кръгове под очите – още един необходим инструмент за тези работят много. Изберете коректор с нюанс на жълтото, който ефективно неутрализира сините кръгове под очите. Алтернатива на кремообразния коректор могат да бъдат стикове или ролони, които съдържат витамини А и С, както и кофеин.

Балсам за устни

Друга деликатна зона на лицето, изискваща специални грижи в офиса – това е тънката кожа на устните. За да изглеждат красиви, подсигурете си балсам за устни. Омекотяване на кожата на устните се постига с балсами, които съдържат мед, а тези с черен пипер и канела ще направят устните ви по-пухкави.