Според много парфюмеристи, представителките на нежният пол не трябва да използват само един аромат – желателно е да имат най-малко четири варианта, които са избрани в зависимост от времето на престой на определено място.

Парфюми за офиса

За да се избере такъв вариант е доста трудна работа. Първо, той трябва да бъде лек и почти незабележим. Ароматът е предназначен за създаване на хармоничен образ, а не да бъде предизвикателен. Много мениджъри на фирми не позволяват на своите служителки да използват парфюм, но има списък от аромати, които са идеални за офиса. На първо място това е Boss Woman на Hugo Boss, Green Tea от тази марка, както и „Елизабет Арден”. За жени мениджъри подходящи са такива скъпи и престижни ухания като Chanel Allure, DKNY на Donna Karan. За зимния период, можете да изберете наситените аромати на Basi Femme от Armand Basi.

Аромати за тържествени поводи

Този вариант определено трябва да привлича вниманието и ароматите да бъдат наситени и ярки. Въпреки това, следва да се отбележат особеностите на повода. Например, ако това е парти в клуб, парфюмът трябва да е запомнящ се, но не тежък. За този случай, подходящи аромати са Burberry Brit Women и Cinema Festival D’ete от колекцията на Yves Saint Laurent и Live от парфюмната марка на певицата Дженифър Лопес.

Чудесен вариант за среща е Rush от марката „Гучи”, Addict на „Диор” и Contradiction или Obsession на „Калвин Клайн”. Тези аромати предизвикват чувственост и приковават вниманието към себе си. За една по-спокойна атмосфера подходящ е Fragile на „Жан Пол Готие”.

Аромати за всекидневието и комфорта

Лек и ненатрапчив – така може да се опишете този вариант, който дава усещане за спокойствие и комфорт. Особен чар и ненатрапчивост имат Belle de Minuit на марката „Нина Ричи”, Boudoir от екстравагантната марка „Вивиан Уестууд” и Mat Chocolat от японската марка „Масаки Мацусима”. За универсален се счита парфюмът Shiseido Relaxing, Inspiration от „Лакоста”. А ако искате да се превърнете в една малка и беззащитна девойка, то незаменими тук са ароматите като Baby Doll и In Love Again в изпълнение на „Ив Сен Лоран” и Wish от „Чопард”.

Аромати в ретро стил

Тази категория събужда желанието да експериментирате и да създадете свой собствен оригинален образ. Най-популярните винтидж аромати са Mitsuoko от „Guerlain” и Climat от „Ланком”. Тук можем да отнесем и Cuir de Russie от „Шанел”.

При избор на един или друг аромат не забравяйте за любимия си парфюм, който винаги ще бъде най-доброто решение във всяка ситуация.