Bvlgari pour Femme

В мимозата винаги сякаш има някаква загадка: дали от цветовете или плодовете, пухкави и твърди в едновременно, много крехки на външен вид, но способни да престоят във ваза почти месец. Когато чуете нотки на мимоза в парфюм, първоначално ви обгръща малко остър аромат, който от друга страна после привлича като магнит и ви кара да го помирисвате отново и отново, а пред очите ви изплуват съкровени моменти от детството и юношеството.

Мимозата принадлежи към семейството мимозови (кой би си помислил!). Външно, те са много разнообразни, като най-разпространените мимози са дърветата и храстите, но се срещат и под формата на лиани или треви. В света има около 500 вида мимози. За тяхно родно място се смятат Антилските острови, където растат във влажните низини. Мимози се наричат и някои видове акации, които растат по брега на Черно море.

Цъфтежът на мимозите в много страни означава край на зимата и начало на пролетта. Например, във френския град Сан Рафаел (San Rafael) всяка година се провежда фестивал на мимозата – традиционен пролетен празник. Мимозата е доставена на френската Ривиера през XIX век от британски ботаници. Оттогава се е разраснала и е покрила хълмовете между Ница и Кан с пухкав жълт килим. Подобен празник се провежда в Черна гора. В програмата на честванията влизат бал с маски, различни конкурси и, разбира се, изборът на Мис Мимоза.

Вие също можете да празнувате настъпването на пролетта със свеж аромат с нотки на мимоза. Ще го откриете в Beautiful Sheer на Estee Lauder, Rampage, Very Sexy For Her на Victoria’s Secret, Prada, Clinique Happy for Women. За любителите на класиката подходящи са Amarige от Givenchy, Cerruti 1881 pour femme, Champs Elysees на Guerlain, Bvlgari pour Femme, Eden от Cacharel. Сред по-новите продукти потърсете Colours Of Love на Guerlain и Summer на Kenzo.

Сред мъжките парфюми ароматите с нотки на мимоза не са много. Можем да отбележим Club For Men на Franck Olivier и Greenergy на Givenchy.