дезодоранти
  1.  Трябва да се прилагат само на чиста кожата.
  2.  Окосмяването под мишниците трябва редовно да се отстранява, особено през лятото. Прекомерната „растителност“ задържа неприятната миризма и е добро място за размножаване на бактерии.
  3. Ако при използване на дезодорант, кожата под мишниците се зачерви, тогава ще трябва за известно време да дадете почивка на дезодорантите, съдържащи спирт. През това време трябва да използвате бебешка пудра или талк.
  4. Препаратите против изпотяване не трябва да се използват ежедневно.
  5. Дезодоранти не трябва да се използват преди посещение на сауна или вана, тъй като топлината може да доведе до алергии.
  6. Парфюмите могат да се комбинират само с дезодорант без аромат.
  7. Но ако все пак сте решили да използвате ароматизирани дезодоранти едновременно с парфюм, е необходимо те да са от една и съща серия. Смесването на миризми може да отблъсне околните и да провокира развитието на бактерии.
  8. Ако след дезодоранта върху кожата се появи сърбеж или зачервяване, трябва да се откажете от този дезодорант и ако е възможно да не го използвате никога повече.
  9. При прекомерно потоотделяне трябва да се ограничавате от подправки и пикантни храни, от чай и силно кафе, тъй като те провокират работата на потните жлези.
  10. В по-топлите месеци трябва да носите дрехи от естествени материи. Вие не трябва да носите тесни дрехи.