Еволюция на красотата. Foreo вече е във Франция.

Фирмата Foreo откри в Париж първия си магазин, който продава устройства, предназначени за почистване на кожата.

Магазинът се намира в Сен-Жермен-де-Пре и ще се превърне в платформа за редовни събития от рода на The Beauty Bar, където клиентите могат да се запознаят с новостите и най-новите тенденции в козметичната индустрия.

Шведската марка отпразнува откриването на магазина със специален прием, на който са присъствали много знаменитости, сред които принцеса Таня де Бурбон Парма.

Foreo продава широка гама от електронни устройства, сред които устройството за почистване на кожа Luna, силиконовата четка за зъби Issa и ирландски масажор за очи.

Представяйки асортимента на магазина, генералният директор на Foreo Пол Перос подчерта, че само преди три години устройства за почистване на кожата, като Luna, са били известни само на ентусиастите в бранша, но сега ситуацията е променена драстично.

„Нашите почистващи устройства са продукти, които всеки би искал да има. Тази тенденция е истинска еволюция в индустрията за красота и нашият нов магазин е доказателство за това.“ – каза той.

Само за три месеца от старта си Foreo е продал над три милиона устройства Luna 2, допълни Пол Перос.

Кой е новият собственик на RCR Aspect? Укрепване на позицията – Cutest Systems.

Cutest Systems придоби компанията RCR Aspect в рамките на своето продължаващо разширение.

RCR е създадена през 2013 г. от клиничният изследовател д-р Лаура Маршал и е специализирана в изследване на средствата за козметични грижи с помощта на доброволци, медицинско оборудване и фармацевтични продукти. Компанията Cutest Systems очаква, че това придобиване ще засили портфолиото от услуги, предоставяни от нея във всички тези области.

Според изпълнителния директор на Cutest Systems Стюарт Лонг, това придобиване е част от стратегическото разрастване на компанията, след направените инвестиции през 2015 г., и следва да допринесе за по-нататъшното укрепване на позициите в сферата на услуги за лична хигиена, медицинска апаратура и фармацевтичната промишленост.

През следващите няколко месеца, RCR ще бъде напълно интегрирана в Cutest Systems.