На съпругата на президента рядко се удава да избегне вниманието на медиите. Някои се появяват в списания и вестници, поради политически успех и активна социална дейност, а други стават модни диктаторки?

Какво се знае за ароматите, които избират първите дами?

Хилъри Клинтън

Мнозина смятат Хилъри Клинтън за най-влиятелната господарка на Белия дом за цялото време на съществуването му. И след като Бил Клинтън напусна президентския пост, ролята й в страната не намаля. Въпреки че Хилъри загуби борбата за президентския пост от Барак Обама и Доналд Тръмп, тя все пак успя да заеме поста държавен секретар (аналог на министъра на външните работи). Финансовите успехи на първата дама на моменти се оказват по-впечатляващи от тези на съпруга й, например, през 1993 г. нейният доход е 250 000 долара, докато съпругът й на поста губернатор е спечелил за същия период от около 35 000 долара.

Хилъри предпочита да играе главната роля, което се отразява в избора на парфюми.
Наситеният, привличащ вниманието парфюм на Thierry Mugler Angel е трудно да не се забележи. Той оставя след притежателката си сладък пачули-шоколадов шлейф с плисък на карамел, ванилия, мед, захарен памук, плодове, горски плодове и кокос. Авторите на композицията са – Оливие Кресп (Olivier Cresp) и Ив до Ширин (Yves de Chirin).

Също така сред любимите аромати на Хилъри Клинтън са парфюмите от марката Оскар де ла Рента и наситения Bijan от същата марка (в един от рекламните клипове героят е момиче в мъжки костюм с вратовръзка и цигара). Между другото, известни са и парфюмните пристрастия на дъщерята Челси Клинтън – тя предпочита Truth на Calvin Klein.

Нанси Рейгън

Преди да стане първа дама Нанси Рейгън участва в повече от дузина филми в Холивуд. Тя е призната за най-стилната домакиня на Белия дом след времето на Жаклин Кенеди.

Любимият парфюм на Нанси Рейгън е Estee на Estee Lauder. Ярката цветно-алдехидна композиция носи нотки на роза, ирис, лилия, както и дъбов мъх, подправки, смоли, дървесина.

Друг любим неин парфюм е изчезващия Galanos, съчетаващ кипарис, гардения, здравец, момина сълза, ванилия и дъбов мъх. Освен тези парфюми гардеробът на Нанси Рейгън включва Madeleine De Madeleine на Giorgio.

Мишел Обама

Съпругата на 44-ия президент на Съединените щати цени продукцията на старинната парфюмерийна къща Creed. Сред любимите й композиции са пудровия Creed Love in White (ориз, цвете ирис, пролетни нарциси, магнолия и кехлибар), както и средиземноморски микс Acqua Fiorentina (бергамот, лимон, слива, кедър и сандалово дърво).

При напрегната атмосфера на преврати и арести около Ева Перон, първата дама на Аржентина едва ли е имала възможност да отделя същото внимание на модата, както домакините на Белия дом. И все пак, историята е запазила името на нейния парфюм – Floris Special 127.

Има и информация за предпочитанията на съпругата на Тони Блеър, който беше министър-председател на Великобритания през периода 1997-2007. Шери Блеър е фен на парфюмите Lorenzo Villoresi (Италия).

Мелания Тръмп

Елегантната и красива, родена в Словения, бивша манекенка е уникална първа дама за САЩ. Съпругата на 45-ия президент на Съединените щати се отличава с уникален моден стил. Надяваме се скоро Мелания Тръм да сподели какви парфюми харесва.

Както виждаме, всяка първа дама притежава уникален ароматен гардероб: той е израз на собствения им характер и индивидуален стил.