Когато се чудите какъв парфюм трябва да се използва през зимата, въпросът всъщност е какъв парфюм е по-подходящ за зимното настроение. През лятото леките аромати винаги предизвикват спомени за топлите дни, прекарани на плажа, наслаждавайки се на слънцето и водата. Плодовите аромати по-скоро напомнят за пролетни и летни цветя.

Зимните парфюми, от друга страна, като правило са малко по-тежки и предизвикват изображения на хладна есен и ясни зимни дни. Вместо да се налага да помните времето, когато сте били на плажа, вие мислите за дълга разходка през падналите листа или за прегръдката на топлото палто.

През зимата повечето хора носят повече и по-тежки дрехи. За разлика от пролетта и лятото, цялото тяло е скрито под дебел слой облекло. Зимните парфюми трябва да имат ярко изразени нюанси, за да се разкриват под плътния слой дрехи. Ароматът на мускус е отличен пример за тежък зимен аромат, който е по-подходяща за зимата, отколкото за лятото.

Зимните парфюми притежават аромати, които отразяват ароматите от празниците и студените зимни дни. Например, те могат да бъдат дървесни аромати и аромати напомнящи сладките десерти с пикантни нотки. През зимата парфюмът трябва да бъде тънък, секси и затоплящ собственика си.

Какъв парфюм да изберем за зимата?

Когато зададем този въпрос, отговорът е, използвайте този, който е най-подходящ за вас. Един и същ парфюм може да мирише по различни начини на различни хора. Факт е, че това, което се приема от един човек, същия парфюм може да не се съчетава с друга кожа. При избора на парфюм през зимата, избирайте тези оттенъци, които ви напомнят за топлина, комфорт и за текущия сезон….