окосмяване по лицето

Окосмяване по лицето, не само ви кара да изглеждате неприятно, но засяга в голяма степен много жени, карайки ги да понижат самочувствието си.

Нежеланото окосмяване по лицето прави визията по-мрачна и потиска всекиго. Ето и някои съвети, дадени от специалистите по козметика:

 1. Избягвайте бръсненето, защото то води до по-гъста и по-груба последваща поява на новите косми.
 2. Опитайте обезкосмяване по естествен начин.
 3. Прилагане на сок от картофи върху лицето и редовната му употреба ще облекчи окосмяване по лицето и ще подобри грижата на кожата.
 4. Лимонов сок и мед: Добавете няколко капки лимонов сок с мед и нанесете сместа на лицето. Тази смес служи като естествен белина.
 5. Използвайте пшенично брашно, като търкате.
 6. Пшенично брашно, когато се използва в полутвърда форма, може да е добър скрап. Той не само премахва окосмяването по лицето, но също така премахва нежеланите черни точки.
 7. Дисбаланс на хормоните: Прекомерното окосмяване може да се дължи до дисбаланс на хормонално ниво. В такъв случай, трябва да посетите лекар веднага, вместо да експериментирате всякакви дейности по себе си.
 8. Използвайте тонер всеки път след измиване на лицето. Това трябва да е задължително.
 9. Куркума на прах: Добавете малко смляна на прах куркума. Направете смес с розова вода или мляко. Нанесете сместа върху лицето и оставете да престои докато сама изсъхне. След като изсъхне я втрийте нежно по лицето си.
 10. Използвайте мляко за почистване: Много е важно да се използва мляко при почистването, особено след премахване на грима. Редовната му употреба също ще помогне да се отърве от нежеланото окосмяване.
 11. Опитайте яйчен белтък: Ако можете да понесете миризмата на яйчния белтък може да бъде добър вариант за маска. Добавете малко захар към него, преди да нанесете. Нека престои до изсъхване. След измиване използвайте тонер за по-голяма сигурност.

В случай, че не смеете сами да направите подобни процедури е добре за първия път да се обърнете към специалист по обезкосмяването. Реномираните козметични салони работят не само с професионални аксесоари, но и могат да дадат полезни препоръки за в бъдеще, както и да гарантират здравословен ефект от направената епилация.