Повечето млади момичета просто не могат да си представят ежедневието без грим. Още преди баналното излизане до магазина, мнозина провеждат задължителна процедура, използвайки пудра, спирала и червило. Как да се преодолее зависимостта от гримирането?

Ако ставате един час преди алармата, за да се гримираме – това е тревожно. В реалния живот появата без грим си има своите предимства. Ето няколко причини да се откажете от декоративната козметика:

  • Пестите време. Смята се, че средно всяка жена прекарва до 15 месеца от живота си, за да се гримира. Изоставяйки този ежедневен ритуал, ще ви се освободи много време за по-полезни и необходими неща, например – за почивка, времето за която никога не е достатъчно.
  • Кожата ви ще се промени. Въпреки, че качеството на съвременната козметика е достатъчно високо, кожата под слоеве пудра и тонални основи диша трудно. Без тях ще премахнете тази тежест и ще позволите на кожата ви да диша. Много бързо ще забележите промяна към по-добро – тена се подобрява, лицето получава здравословен блясък, свежест и здрав вид.
  • Ще придобиете естественост. Няма нищо по-хубаво от естествената красота, подарена от природата. Това ще се случи, разбира се, но не веднага. Може би без грим изпитвате чувство на голота и се чувствате „грозни“, но приемете факта, че вие ​​сте един нормален човек, с чаровни лунички, които от време на време ще правят живота ви по-лесен.
  • Ще намерите себе си. Изненадващо е как само един слой „мазилка“ може да промени жената, да я накара да се чувства уверена. Представете си за момент, че цялата ви цветна козметика е изгубена при пътуване или преди важна бизнес среща. Резултатът е загуба на увереност, веселата, общителна, жива жена с познания за бизнеса, става затворена, необщителна, придобива тъжно изражение? Може би е време да се отървете от този парадокс? Научете се да бъдете себе си и да останете уверени във всяка ситуация.
  • Хармония, разбиране и самоуважение. За съжаление, зависимостта от грима наистина оставя отпечатък върху характера. За да се отървете от тази зависимост, започнете да се грижите за себе си и здравето си. Защото вие ще знаете, че единственият начин да се отървете от кръгове под очите е да получите достатъчно сън, а за да се отървете от нови пъпки по лицето трябва да спрете да ядете шоколад през нощта.

Не можете да се откажете от грима изведнъж, но можете да го направите постепенно. Например, използвайте цветна козметика само за работа или за различни събития, но у дома и през почивните дни дайте на кожата си почивка. Може би трябва да опитате?