Бритни Спиърс Fantasy

Как да различим оригиналния парфюм, от така наречените „лицензирани продукти”, произведени неизвестно къде под популярни марки?

Списък на основните начини:

1Цената на оригинален марков парфюм

Цената на оригиналния парфюм (тоалетна вода, парфюмна вода, парфюм) не може да бъде в пъти по-различна от цените на витрините в парфюмериите. Разбира се, цените за единица мярка на продукти от известни марки в онлайн магазините за парфюми могат да се различават с 20-50% от цената на парфюмите в магазините, но не повече. Така че, ако ви предложат да купите парфюм, средната цена на който в магазина е 150 лева, а обявената цена в он-лайн магазина е от 30-40 лева, имате повод за притеснение.

Да се предложи оригинален парфюм с такава разлика в цената не е възможно. Най-вероятно това е очевидна фалшификация или желание частично да се подведе потребителя по отношение на качеството на продукта.

Производството на оригинални парфюми от известни марки е доста скъпо, тъй като изисква много време и разходи, за да се създаде изключителна форма на крайния продукт, специални технически условия за производство, разходи за труд на високоплатени технолози, дизайнери и други служители, които са ангажирани в производството на крайния продукт. Не бива да се пренебрегват и огромните разходи за рекламни кампании в медиите. Затова оригиналният парфюм, който има най-високо качество и неповторим аромат не може да е евтин. Високото качество винаги генерира съответната цена.

2Устойчивост на аромата

Опитайте да напръскате с парфюм някои части от свои връхни дрехи, които всеки ден са в контакт с околната среда. След два или три дни от неоригиналният парфюм няма да остане никаква миризма. И обратно, ако сте използвали оригинален парфюм, ще усетите пълнотата и устойчивостта на аромата. Що се отнася до това колко дълго оригиналният парфюм се усеща по откритите части на човешкото тяло, то многобройните наблюдения на хората, които използват оригинален парфюм показват, че минималното време за усещане на пълнотата на аромата на тоалетната вода след пръскането на тялото е от 5 до 10 часа, в зависимост от производителя, характеристиките на човешкото тяло, количеството парфюм и температурата на околната среда, в която се намира човек. При „неоригиналните” версии, трайността варира между 1 и 3 часа след пръскането.

3Пълнота и отчетливост на аромата

Този метод се прилага само за тези, които вече са използвали оригиналния парфюм, купен от магазина за парфюми, представящ се за продавач на качествени продукти. Напръскайте открита част на тялото с вашия парфюм и парфюмът със същото име, в който се съмнявате. И сами ще разберете… Можете да направите няколко копия на даден аромат, в една и съща опаковка и със същото име, но оригиналът е само този, който е произведен в съответствие с автентичната рецепта, представляваща търговска тайна на всяка парфюмна къща.

4Графичен дизайн на опаковката на парфюма

Този начин се отнася главно за нискокачествени фалшификати, макар че така нареченият „лиценз” от страна на качеството на опаковката подлежи на внимателно разглеждане. При оригиналния парфюм опаковката е стабилна, печатът върху опаковката е ясен, колоритен и без недостатъци. Този метод за определяне на оригиналността на продукта не е основен, тъй като при сегашното ниво на технологичен напредък, производителите на „лицензирана” продукция имат възможност да сведат разликата между оригинала и копието до минимум, понасяйки определени материални разходи, които напълно възстановяват чрез бъдещите продажби на своята продукция.