Гримът помага на жените да прикрият недостатъците и да подчертаят достойнствата на външния си вид. Онлайн магазините за козметика предлагат широка гама от продукти за грижа за кожата и декоративни набори, но за да се направи правилния избор, е необходимо да се определи типа на кожата и да се анализира състава на продуктите за красота. Некачествената или с изтекъл срок козметика може да причини сериозни щети на здравето, ето защо покупката е по-добре да се направи от надеждни търговци.

Ако имате съмнения за вашия тип кожа, възможните алергични реакции, или съвместимостта на едни или други съставки трябва да се консултирате с професионален козметик или дерматолог. Лекарят ще определи общото състояние на епидермиса и ще направи препоръки за избора на козметика.

Много популярни сега са средствата произведени на базата на натурални съставки. Те не гарантират идеален ефект в прикриването на недостатъците, но са напълно безопасни и освен това често се използват за медицински цели.

Основни правила при избора на декоративна козметика

  1. Важен фактор – цената на продукта. За производството на хубава козметика са необходими немалко средства, така че е добре да се следят промоциите. Да не се сбърка при избора, трябва да се отчетат и други фактори.
  2. Реномираните производители посочват върху опаковката състава, срока на годност и препоръки за употребата на продукта. Предпочита се съдържанието на витамини, слънцезащитни филтри и антиоксиданти.
  3. При избора на тонална основа следва да се вземат под внимание оттенъка на кожата и чувствителността. При мазна и комбинирана кожа се предлагат матови тонове, а за жени с проблемна кожа трябва да дава предпочитание на средствата с хипоалергенни съставки.
  4. С особено внимание трябва да се избират спирала или червило, тъй като попадането на некачествен продукт върху лигавицата може да доведе до отрицателна реакция от страна на организма.
  5. За да се предпазите от фалшификати може да се свържете с официален дистрибутор, който държи на репутацията си и доставя висококачествени продукти от надежден производител.